Už „Akropolyje“ surengtą šou skandalingajam kauniečiui gresia nekukli bauda

  • Teksto dydis:

Pirmadienį įsigaliojus vadinamajam neskiepytųjų karantinui, kai dalis parduotuvių ir paslaugų prieinamos tapo tik turintiems galimybių pasą ar jam prilygstančius dokumentus, kaunietis Antanas Kandrotas ėmėsi savos taktikos. Į „Akropolį“ bandė patekti be apsauginės veido kaukės ir, pirminiais duomenimis, be galimybių paso. Už šį surengtą šou jam gali tekti nemenkai paploninti piniginę.

Apie incidentą tuoj pat buvo informuota policija. Pareigūnus kvietė vienas praeivių, o taip pat ir prekybos centro atstovai. Atvykus pareigūnams asmuo rastas lauke, o akiniai, kurių vyras atėjo atsiimti į prekybos centrą, jam buvo išnešti.

Pareigūnai pagal viešojoje erdvėje pasklidusius vaizdus pradėjo aplinkybių patikslinimą. Patikslinimui prireikė maždaug paros.

„Vakar pradėta administracinė teisena pagal LR ANK 45 str. 4d.“, – portalui kauno.diena.lt teigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė.

Minimas straipsnis numato atsakomybę už „visuomenės sveikatos srities Europos Sąjungos reglamentų ar sprendimų, higienos norminių aktų ar kitų visuomenės sveikatos srities teisės aktų, Lietuvos Respublikos žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pažeidimą“.

4 dalyje nurodyta, kad jeigu dėl kažkurio įvardintų pažeidimų kyla pavojus „išplisti pavojingoms ar ypač pavojingoms užkrečiamosioms ligoms, padarytos karo, nepaprastosios padėties, mobilizacijos, karantino, riboto karantino metu, taip pat susidarius ekstremaliajai situacijai ar ekstremaliajam įvykiui, jeigu ekstremalioji situacija ar ekstremalusis įvykis kelia pavojų žmonių gyvybei ar sveikatai“, fiziniam asmeniui gresia bauda nuo 500 iki vieno 1,5 tūkst. eurų.

A. Kandroto provokacija užfiksuota apie 11 val. Griunvaldo įėjime į „Akropolį“.

Antanas Kandrotas/Vilmanto Raupelio nuotr.

Pastarasis kauniečio, dar vadinamo Celofanu, šou prasidėjo, kai jį vos įėjusį į „Akropolį“ sustabdė ir galimybių paso pareikalavo šio prekybos centro apsaugininkas.

Skandalistas ėmė filmuoti ir aiškinti apie jo teisių pažeidimus. 

 

 

Praėjusią savaitę A. Kandrotui taip pat teko pabendrauti su policija, kai buvo sulaikytas dėl riaušių prie Seimo byloje.

Jam pareikšti įtarimai, skirtas pusės metų namų areštas, namuose privalant būti nuo 22 iki 6 val. Taip pat uždrausta bendrauti su 41 asmeniu, siejamu su minėta byla, bei nedalyvauti mitinguose prie Seimo, Vyriausybės ir Prezidentūros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ta valdžia pagriebė vieną na ir kurkia bylą,mat žmogus negali net žodžio pasakyti.Štai kokia KGB šutvė valdžioje.Taip jie gasdina,tačiau netikiu kad tiems landzberginiams pavyks mus įveikti.Žmonės juk mato kas yra ir taip lengvai nepasiduos.

Fanitė

Fanitė portretas
Jam tikrai,, kažkas su psichika ne tvarkoj. Nuolat specialiai užsiima provokacijoms, bando pareigūnų kantrybę. Nejaugi, nėra priemonių jį sutramdyti.? Sugalvojo būdą save reklamuoti, o portalai tiesiog neturi apie ką rašyti, tai tokius durnelių ir reklamuoja

Anonimas

Anonimas portretas
Atejo zmogus akiniu pasimti. Koks cia sou? Gydykites
VISI KOMENTARAI 88

Galerijos

Daugiau straipsnių