Užpultas pavežėju dirbantis užsienietis ieško teisybės: tai yra visiška diskriminacija

  • Teksto dydis:

Vyras, uždarbiaujantis pavežėju, klientų buvo užpultas, kai paprašė užsidėti kaukes, praneša LNK.

Libano pilietis Kaune studijuoja mediciną, kad taptų gydytoju. Laisvalaikiu dirba pavežėju.

Vyras sako susidūręs su diskriminacija dėl rasės ir tautybės. Nukentėjusysis su advokatu vaikšto vietoje, kur prieš metus buvo klientų užpultas ir sužalotas. Tuo metu jis vežė du vyrus ir moterį su vaiku. 

„Vyras ir jo draugas vartojo necenzūrinius žodžius, įžeidinėjo mano rasę, puolė mane mušti: kumščiais daužė galvą, kaklą, taikė, kur tik galėjo. Aš bandžiau išvengti smūgių, išsikviečiau policiją. Aš taip pat sulaukiau grasinimų mirtimi“, – sako užsienietis.

Vyras buvo sužeistas ir pateko į ligoninę.

„Nustatytas nosies kraujavimas, galvos, kaklo, pečių sumušimai. Taip pat buvo subraižytos visos rankos, dėl ko man liko randai“, – pasakoja jis.

Po incidento policija pradėjo tyrimą. Mušeikos buvo gerokai išgėrę.

Iš pirmo žvilgsnio tai paprasta byla su aiškiais įtariamaisiais, tačiau ji niekaip nesibaigia. Teisėsauga per metus jau keturis kartus iš naujo pradėjo ir vėl nutraukė tyrimus. Įtariamiesiems buvo paskirtos kardomosios priemonės. 

Tai yra visiška diskriminacija.

Bylą neįprasta vadina tiek teisininkai, tiek tyrėjai. Nukentėjusiojo advokatas sako nesuprantantis, kokių duomenų teisėsaugai gali nepakakti, jei incidentas buvo nufilmuotas vaizdo stebėjimo kamerų, o sužalojimai užfiksuoti ligoninėje. 

Teisėsauga sako, kad ne vienas prokuroras išsamiai tyrė bylą, bet net ir peržiūrėjus įrašus duomenų byloje įrodyti įtariamųjų kaltę nepakanka. Visgi mušeikos iš bylos visiškai sausi, panašu, kad neišlips. Jiems gresia piniginės baudos. 

Nukentėjusysis sako, kad jaučiasi diskriminuojamas, nes yra užsienietis.

„Tai yra visiška diskriminacija. Mano užpuolikai vis dar laisvi. Niekas jiems neturi jokių klausimų. Byla trunka taip ilgai. Aš nesijaučiu saugus“, – teigia užsienietis.

Nukentėjusysis pasiruošęs teisybės ieškoti iki galo, tad dar kartą apskundė teisėsaugos sprendimą nepradėti tyrimo. Siekiama, kad byla patektų į teismą. 

Ar penktą kartą prokuratūra atnaujins ikiteisminį tyrimą, ar vėl bus nuspręsta nukentėjusiojo skundą atmesti, turėtų paaiškėti artimiausiu metu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

geraširdis katinas

geraširdis katinas portretas
namo,namo juodukai namo.

Ricardas

Ricardas portretas
Jus atejunus tik dubaasit ir dubasit reikia kad i musu sali net zemelapyje nenoretumete paziureti, o savo begaliniams prieaugliams sakytumet...tai baisiu laukiniu salis, ten eit ordomis negalime.. Nebus Lietuva svetimga jums, o valdzia parsidavusi ir ziniasklaida- tai ne Lietuva !

Kęstas

Kęstas portretas
Jis nėra „valdančiųjų rasės“. Lietuvoje šiandien tai yra didelė problema. (Mokslas-studijos-ekonomika)
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių