V. Šiliausko viltys ištrūkti į laisvę vis labiau blėsta

Kyšininkavimu įtariamam V.Šiliauskui buvo sužibusi viltis dar iki Velykų ištrūkti į laisvę – ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos Kauno miesto savivaldybėje perėmusi Generalinė prokuratūra nusprendė anksčiau laiko kreiptis į teismą dėl jo suėmimo pratęsimo.

Ir šį kartą buvusio Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus likimą jau sprendė nebe Kauno apylinkės teismas, kurio nutartimis jis laikomas už grotų jau penkias savaites, o Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Tiesa, ir šio teismo teisėjas Petras Karvelis, nagrinėjęs prokuroro prašymą dar kartą pratęsti V.Šiliausko suėmimą, jį tenkino tik iš dalies.

Šį kartą prašyta pratęsti V.Šiliausko suėmimą, kuris turėjo baigtis balandžio 18-osios vidurnaktį, dar vienam mėnesiui. Teisėjas P.Karvelis antradienį leido laikyti buvusį Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorių suimtą dar 20 dienų – iki gegužės 7-osios vakaro.

Anot Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovo, nutartis pratęsti V.Šiliausko suėmimą grindžiama tuo, kad jis, išleistas į laisvę, ir toliau gali bandyti pasislėpti nuo ikiteisminį tyrimą atliekančių pareigūnų arba trukdyti šiam tyrimui.

Portalui kauno.diena.lt šiandien pasiteiravus ikiteisminį tyrimą perėmusio Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro, ar nėra praplėstas įtarimas V.Šiliauskui, atsakyta: „Kol kas ne“. Tačiau nuo atsakymų į kitus klausimus – ar jis ir toliau neduoda parodymų ir, ar nepadaugėjo šiame ikiteisminiame tyrime įtariamųjų, prokuroras buvo linkęs susilaikyti. „Nekomentuosiu“, – teigė jis.

Kaip jau rašyta, kilus skandalui, nuo pareigų nušalintam, o vėliau ir iš jų atleistam V.Šiliauskui yra pareikštas įtarimas, kad jis, žinodamas, jog tarp jo atstovaujamos Kauno miesto savivaldybės administracijos ir „Autokaustos“ yra sudarytos sutartys bei jų pakeitimai dėl tam tikrų objektų statybos, rekonstravimo bei kapitalinio remonto, savo naudai iš šios bendrovės direktoriaus ir akcininko Juozo Kriaučiūno kovo 8-ąją, apie 22.30 val., priėmė ne mažesnį kaip 140 tūkst. eurų kyšį už „Autokaustai“ palankų minėtų sutarčių sudarymą ir administravimą bei draugiškų santykių palaikymą ateityje, toliau vykdant savo įgaliojimus.

Įtarime, kuris pareikštas V.Šiliauskui, išvardinti ir penki su šiuo, kaip teigiama, didžiausiu Lietuvos istorijoje kyšiu siejami objektai: lengvosios atletikos maniežas su automobilių saugykla Perkūno alėjoje, kurių statybos vertė sutartyje viršijo 15 mln. eurų, gamybos, pramonės paskirties pastato-dirbtuvių Europos prospekte rekonstravimas, kurio sutarties vertė – daugiau kaip 12 mln. eurų, daugiafunkcinio S.Dariaus ir S.Girėno sveikatinimo, kultūros ir užimtumo centro Perkūno alėjoje rekonstravimas ir automobilių saugyklos su teniso aikštynu statybos darbų pirkimas, kurio sutarties vertė – daugiau kaip 26 mln. eurų, mokslo ir inovacijų sklaidos centro Karaliaus Mindaugo prospekte statybos projektas, kurio sutarties vertė – daugiau kaip 20 mln. eurų, ir Vilniaus gatvės kapitaliniai remonto darbai, kurių sutarties vertė – beveik 4 mln. eurų.

STT nuotr.

Kaip jau skelbta, sutartys dėl S.Dariaus ir S.Girėno stadiono bei mokslo ir inovacijų sklaidos centro pasirašytos 2020-ųjų rugpjūtį. Dėl Vilniaus gatvės kapitalinio remonto – 2021-ųjų birželį. Dėl lengvosios atletikos maniežo – 2021-ųjų gruodį. Dėl gamybos, pramonės paskirties pastato-dirbtuvių Europos prospekte – 2022-ųjų kovą.

V.Šiliauskui pareikštame įtarime dėl minėto kyšio priėmimo yra užsimenama ir apie su juo siejamas kitas neįvardytas sutartis. O šį kyšį, remiantis įtarimu, tą vėlų kovo 8-osios vakarą J.Kriaučiūnas atvežė V.Šiliauskui į jo namus pakaunėje – Noreikiškėse, kuriuose per kovo 9-ąją vykusias kratas Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai teigia po šešiolikos valandų apgulties aptikę beveik ketvirtį milijono eurų grynais, išslapstytų net keliose slėptuvėse.

„Autokaustos“ vadovui J. Kriaučiūnui, kurį prokuroras taip pat prašė suimti, Kauno apylinkės teismas yra skyręs 50 tūkst. eurų užstatą ir trijų mėnesių intensyvią priežiūrą apykojės pagalba, įpareigojant ne tik neišvykti iš Lietuvos, bet ir būti namų zonoje bei nebendrauti su V.Šiliausku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau  portretas
buvęs direktorius prieš šitą , labai greitai pamatė kas prie ko ir greitai išėjo ...

Kaunas

Kaunas portretas
Korupcija lenkia Mexiką. Savivaldybė+statybų inspekcija+nžt+paveldas=matijošaičių VISA šeima taryboje. Turite klausimų, kas vyksta? Visiška savivalė

Oficialiai

Oficialiai portretas
tai šis Noreikiškių gyventojas yra asmeniškai pasirinktas Kauno mero kaip politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojas. Tai ar dar yra tikinčių, kad MERAS NEŽINOJO, KAIP REIKALAI SAVIVALDYBĖJE TVARKOMI?
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių