Vilijampolės kriminalas: tėvo neklausančios 40-metės gelbėjimo operacija užtruko beveik valandą

  • Teksto dydis:

Po antradienio vidurdienį sulaukto pranešimo apie Neries krantinės daugiabutyje jau dvi dienas įkalintą moterį Bendrasis pagalbos centras ten pasiuntė visas Kauno specialiąsias tarnybas.

Apie šią 43-ejų metų kalinę 12.02 val. pranešė jos kaimynai. Jie teigė, kad moteris skundžiasi sveikata – pykina, dūsta, tinsta kojos. Tačiau jau dvi dienos yra užrakinta namuose. Tai padarė tėvas, pasiėmęs ir jos mobilųjį telefoną.

Minties laužti šarvuotas kalinės duris ugniagesiai gelbėtojai atsisakė iš karto, tačiau pasiekti jos butą ketvirtajame aukšte autokopėčiomis buvo neįmanoma. Kaip ir autokeltuvui privažiuoti prie jo balkono ar langų.

Visa ši sumaištis truko apie valandą.

Problemos sprendimą pasiūlė pati kalinė, atvykusiai policijai iš balkono pareiškusi, kad medikų pagalbos jai jau nebereikia. Tik išlaisvinimo.

Bendromis su ja pastangomis suradus tėvo, kaip paaiškėjo, gyvenančio kitur, telefoną, šis, sulaukęs policijos skambučio, buvo prie daugiabučio, kuriame gyvena dukra, po dešimties minučių. Ir teisinosi, kad buvo priverstas užrakinti dukrą dėl jos pačios saugumo.

Esant tokioms aplinkybėms, belieka džiaugtis, kad kalinė nesugalvojo ištrūkti į laisvę, nulipdama balkonais ar besileisdama iš ketvirto aukšto kokia nors improvizuota virve.

Tėvui atrakinus buto duris, ji jau pretenzijų jam dėl neteisėto jos laisvės atėmimo nebeturėjo ir rašyti policijai pareiškimą atsisakė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuva

Lietuva portretas
Aš čia kažko nesupratau? Ar čia buvo būtina pranešti žiurnaliugom? Negėda rašyti apie ligonius? Lietuvoje tik laisvė žurnalistams!!!@

Manau

Manau portretas
Tegu sumoka už visas išlaidas ir trukdymą.

Mokestis

Mokestis portretas
O kas sumokės už visų tarnybų iškvietimą ir jų sugaištą laiką, nes panašu, kad neteisėtai uždarytos moters tikslas buvo iškviesti tėvą ir tokiu būdu išsilaisvinti iš neteisėto jos laisvės suvaržymo. Kodėl už tėvo ir dukros cirką teks mokėti mokesčių mokėtojams?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių