Žmogžudystė Vilijampolėje: įtariamieji, atvežti į teismą, elgėsi skirtingai

Į Kauno apylinkės teismą šiandien po pietų atvežti antrankiais surakinti įtariamieji sukrečiančia žmogžudyste, įvykdyta naktį į ketvirtadienį Vilijampolėje. Pamatę žiniasklaidos fotoobjektyvus, jie elgėsi skirtingai: 23-ejų metų Deividas P. iš Šančių, kuris dar tik pradeda savo odisėją po teismus, atkakliai dengė veidą, o 22-ejų metų Vilijampolės gyventojas Andrejus L., jau pabuvojęs ir Marijampolės pataisos namuose, – ne.

Lenktynės su laiku

Beje, vienas Andrejaus L. dešinės rankos pirštas buvo sutvarstytas. O šios rankos krumpliai sužaloti. Tik neaišku, ar per egzekuciją, surengtą aukai, ar sulaikymo metu, ar jau išsiblaivius policijos areštinėje.

Abiem įtariamiesiems žmogžudyste gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų. Ir abu teismo prašoma suimti maksimaliam trijų mėnesių terminui.

Andrejaus L./Justinos Lasauskaitės nuotr.

Šie prašymai motyvuojami tuo, kad jie gali slėptis, bandydami išvengti gresiančios bausmės, nes nėra susaistyti tvirtais socialiniais ryšiais, be to yra duomenų, kad jie įtariami ir kitais nusikaltimais. Ir gali bandyti paveikti liudytojus, o ikiteisminis tyrimas yra tik pradinėje stadijoje ir ne visi jam reikšmingi daiktai yra rasti. Jau nekalbant apie tai, kad, paleidus įtariamuosius į laisvę, jie toliau gali daryti nusikaltimus.

Kauno apylinkės teismas turi priimti sprendimą, ar tenkinti prokuroro prašymus šiandien iki 15 val.

Prašymus nagrinėja dvi šio teismo teisėjos. Abu posėdžiai numatyti vienas paskui kitą – vos pusvalandžio skirtumu.

Ar įtariamieji pripažįsta savo kaltę, nekomentuojama. Tačiau, sprendžiant iš jiems pareikštų įtarimų, panašu, kad ne. Arba verčia kaltę vienas kitam.

Biografija – iškalbinga

Kaip jau rašyta, Andrejus L. mina teismų slenksčius jau nuo keturiolikos ir yra teistas jau penkis kartus – už vagystes, plėšimą, sukčiavimą bei neteisėtą disponavimą narkotikais.

Šį kartą Andrejus L. įtariamas naktį į ketvirtadienį, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir veikdamas bendrininkų grupėje su Deividu P., prie Varnių gatvės parduotuvės „Broliai juodvarniai“ per tarpusavio konfliktą su dešimčia metų už juos vyresniu asmeniu tyčia sudavė šiam ne mažiau kaip du smūgius rankomis ir kojomis į įvairias kūno vietas, o po to – jau prie K.Griniaus gatvės daugiabučio, kuriame auka gyveno, ne tik vėl šį daužė rankomis bei spardė, bet ir dūrė jam peiliu į įvairias kūno vietas, dėl ko nukentėjusysis dėl patirtų sužalojimų mirė.

Kaip ir Andrejus L., nevedęs ir niekur nedirbantis Deividas P. yra teistas vieną kartą – už vagystes, tačiau ne realiu laisvės atėmimu, o tik jos apribojimu, įpareigojant ne tik naktimis būti namuose, bet ir neatlygintinai išdirbti 40 valandų įstaigose, kurios rūpinasi neįgaliais ar nusenusiais žmonėmis.

Panašu, kad būtent Deividas P., o ne Andrejus L., remiantis įvykių kulminacijos liudytoju, šokinėjo ant nužudytojo galvos.

Deividas P./Justinos Lasauskaitės nuotr.

Nužudytas šalia namų

Tai, ką pasakojo portalui kauno.diena.lt minėtas liudytojas, skambėjo šiurpiai.

Jis teigė, išgirdęs įtartiną šurmulį kieme bei konfliktuojančių vyrų balsus ir dirstelėjęs per langą, pamatęs, kad vienas žmogus guli ant žemės, o kitas šokinėja abiem kojomis jam ant galvos.

Liudytojui išbėgus į kiemą su vilkšuniu, smurtautojas pabėgo, šaukdamas vardu ir panašu, kad netoliese buvusį savo bendrininką. Šis šauktas panašesniu į Andrejaus vardo trumpiniu.

Anot liudytojo, kraujo klane likęs gulėti nukentėjusysis dar buvo gyvas, bet jau sunkiai kvėpavo. Atvykus greitosios medikams, paaiškėjo, kad jam greičiausiai sužaloti plaučiai – konstatuoti mažiausiai keturi dūriai ties jais krūtinėje ir nugaroje.

Liudytojas teigė atpažinęs, kad nukentėjusysis, kurio greitosios medikams taip ir nepavyko atgaivinti, nors tai daryta ir įvykio vietoje, ir vežant jį į Kauno klinikas, kur jau konstatuota mirtis, yra jo kaimynas, gyvenęs už kelių laiptinių.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Šokiruojanti versija

Kaip ir kiti šio daugiabučio gyventojai, liudytojas apibūdino velionį kaip draugišką, ramų ir į konfliktus nelinkusį žmogų.

Kaimynai pasakojo, kad šis jaunas vyras atsikraustė į jų penkiaaukštį, kuriame anksčiau gyveno jo močiutė, ne per seniausiai. O vėliau su juo apsigyveno ir moteris, kurią jis šią vasarą vedė ir kuri artimiausiu metu turėjo gimdyti. Anot kaimynų, galbūt jau ir pagimdė, nes pastarosiomis dienomis jos nebesimatė.

„Galbūt taip baigėsi vaikelio gimimo šventimas?“ – svarstė pašnekovai, turėdami galvoje, kad jau minėtuose liūdnai pagarsėjusiuose „Broliuose juodvarniuose“, ties kuriais viskas ir prasidėjo, naktį prekiaujama tik pilstomu alkoholiu.

Minėtos pernakt veikiančios parduotuvės-baro darbuotojai portalui kauno.diena.lt teigė, kad visi tragiškai pasibaigusio konflikto dalyviai pas juos apsilankė jau būdami pavartoję alkoholio. Ir tikino, kad jokio konflikto tarp šių jų klientų, akcentuodami, kad jie nepriklausė pastoviausiųjų kategorijai, pačiame bare nebuvo.

Gluminantys akcentai

Turint galvoje įtariamųjų biografijas, negalima atmesti, kad galbūt pamatę, kiek būsimoji jų auka turi pinigų, jie bandė šią apiplėšti.

Kraujo žymes ketvirtadienį buvo galima pastebėti ir ties laiptine, kurioje gyveno nužudytasis. „Galbūt jis bandė joje pasislėpti, tačiau nespėjo surinkti durų kodo?“ – spėliojo kaimynai.

Galbūt jis bandė joje pasislėpti, tačiau nespėjo surinkti durų kodo?

Minėtas liudytojas, vienintelis išdrįsęs išbėgti į kiemą skirti besimušančiųjų, portalui kauno.diena.lt pasakojo ir apie velionio rankose buvusį jo mobiliojo telefono dėklą. Pats telefonas mėtėsi ne per toliausiai. Taigi, galbūt jis dar bandė pats išsikviesti pagalbą.

Įtariamieji nužudžius šį 33-ejų metų kaunietį, dirbusį įmonėje, gaminančioje pakeliamus garažo vartus bei jais prekiaujančioje, ir prieš porą dienų iki tragedijos pasiėmusį atostogas, susijusias su vaiko gimimu, buvo nustatyti pagal vaizdo kamerų, įrengtų ties vos už šimto metrų esančiais „Broliais juodvarniais“ įrašus. Buvo įamžinta, kad maždaug prieš pusvalandį iki tragiškos kulminacijos iš šios parduotuvės-baro išvirsta būrelis vyrų, kurie kieme susistumdo.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Sulaikymo metu įtariamieji žmogžudyste buvo neblaivūs. Anot policijos atstovės, 23 metų įtariamajam konstatuotas sunkus – 2,52 prom. girtumas. Metais jaunesniam – lengvas (0,6 prom.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
Tai ka tuom norit pasakyti tas kur neslėpė veido gerietis Juokdariai visai nesvarbu du žvėrys sulaikyti du nužmogėje parazitai pavojingi visuomenei Gerai butu kad taip tie du žvėrys būtu pašokinėja kokiam nors teisėjui ar jo suneliui ant galvos galėtume passidžiaugti nes žvėris butu ne per metus o per mėnesi nuteistas iki gyvos galvos

M

M portretas
Gaus juokingas bausmes 30 vel gales zudyti.

Jonas

Jonas  portretas
Tokius taškus naktinius kioskus reikia uždaryti nes prie jų renkasi jaunimas, geria ir dar vartoja ir platina narkotikus. Paskui kyla muštynės ir užmušami žmonės, bet dabar niekam nerūpi žmogaus gyvybę, jai užmuši žmogu gauni vos kelis metus ar visai negauni. Reikia butinai tokius taškus uždaryti, ir saugoti žmones nes jaunimui kyla rankos kažka mušti gerai išgėrus ir parūkius kanapių.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių