„Kauno dienos“ studija: dirbtinis intelektas atpažins ir pašalins neapykantos komentarus

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Informatikos fakulteto dekanas prof. Tomas Krilavičius.

VDU mokslininkai kartu su Lietuvos žmogaus teisių institutu ir kitomis suinteresuotomis organizacijomis kuria dirbtinio intelekto įrankį, kuris automatiškai identifikuos neapykanta persmelktus komentarus ir juos pašalins, pavyzdžiui, iš naujienų portalų komentarų skilčių. Šį įrankį ketinama sukurti iki pavasario.

„Kauno dienos“ studijoje vieši prof. T.Krilavičius, kuris papasakos, su kokiais sunkumais susiduriama kuriant dirbtinio intelekto cenzorių bei kas juo galės naudotis.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ziurint kokio ,,,dirbtinio,,, intelekto lygio

ziurint kokio ,,,dirbtinio,,, intelekto lygio portretas
yra cenzoriu kurejai ...... ,, uz kiek,,,ir ,,, kieno uzsakymu, ,, zinant siandiena, kad laubjausiai apsikti visos tautos yra konservatliberastiniu LGBT esnyku gauja --tai cia ju ranku darbas....vel vogs is biudzeto lesas ir kurs dirbtiny cerbery ........vietoj to ,kad pradetu dirbt ,,vardan tos lietuvos,, tuomet ir cenzpriu nereiketu.

Cha

Cha portretas
Paliks tik liandzbirkiniams patogius komentarus ?

sedimSandely

sedimSandely portretas
man tai neramu kaip vakaruose jau cenzuruojamas pyktis, youtube dislike nebera ir yra nubrezta riba ka galima ir ko negalima sakyti. man tiesiog nearmu kad zmones nebegales ar tiesiog nesugemes isreiksti pykcio skaitmeninese erdvese ir tas gali daryti itaka ar tai pvz tam paciam youtube kanalo ateiciai ar kokiam nors produktui. O kai teigiamus komentarus galima isvis nusipirkti uz pinigus tai taps tie internetai besielos.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių