„Kauno dienos“ studija: kodėl informatikos profesorius nesinaudoja feisbuku

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi KTU Informatikos fakulteto profesorius Rytis Maskeliūnas.

Pokalbis su prof. R. Maskeliūnu – apie unikalią informatiko profesiją, apimančią begalę sričių.

R. Maskeliūnas moko savo studentus, kaip kurti kompiuterinius žaidimus, tuo pačiu jis vadovavo unikaliam projektui, kurį įgyvendino doktorantė iš Nigerijos Modupe Odusami. Mokslininkai sukūrė algoritmą, kuris iš žmogaus smegenų nuotraukų prognozuoja Alzheimerio ligos pradžią. Naujasis metodas tikslesnis, nei anksčiau sukurtieji. Jis gydytojams padėtų sutaupyti daug laiko ir išvaduotų nuo nuobodaus darbo, nes dirbtinis intelektas už žmogų rūšiuotų duomenis, ieškodamas pasikartojančių savybių, signalizuojančių ligos pradžią.

Tačiau ar dirbtinis intelektas visuomet tik gėris? Kiek pagrįsta distopinė fantastų kūryba, piešianti niūrią ateitį, kuomet žmonės tarnaus kompiuteriams? Apie tai taip pat kalbėsime „Kauno dienos“ studijoje su prof. R. Maskeliūnu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasakysiu viena

Pasakysiu viena portretas
Kad facebookas yra ne tik kvaila programa, o dar ir isrengianti zmogu nuogai. Kazkokia nesamone ar pazystat ta ar ana, as buvau ten ir ten arba vaziuosiu ten ir ten, kazkokia debiliska programa kuri apima savim nepasitikicius zmones, o is to kazkas pinigus kraunasi.

black

black portretas
as irgi galima sakyti nenaudoju. Turiu paskyra tik tam, kad uzmesti retkarciais aki ka ten veikia kaip kurie veikejai. Bet dazniausiai tai uzmirstu ir dazniau nei kartra per menesi ten nesilankau.

WAU

WAU portretas
Tusciagalviu,susireiksminusiu personu,nesugebanciu ka nors reiksmingo nuveikti,gyvenimo budas,skalbiant pridergtus apatiniu visu akivaizdoje ir dar besigirianciu.Kur mes nueisim...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių