„Kauno dienos“ studijoje – E. Stancikas: apie kultūringą Kauną

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Kauno nacionalinio dramos teatro vadovas Egidijus Stancikas.

Praėję Europos kultūros sostinės metai Kaunui ir visam regionui dovanojo net 3 tūkst. įvairiausių kultūros renginių, kuriuose pasirodė 18 tūks. dalyvių.

Skaičiuojama, kad „Kaunas 2022“ renginius apsilankė apie 2 mln. žmonių. Menininkai atrado naujas erdves ir naujus žiūrovus, žiūrovai savo ruožtu atrado naujas meno rūšis. Tačiau kas toliau, pasibaigus proveržio metams?

E. Stancikas inicijavo diskusiją, kurioje dalyvavo „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ dalyviai, Kultūros ministerijos, Seimo, Kauno miesto ir rajono savivaldybių atstovai. Pagrindinė atviro pokalbio tema – kaip išlaikyti kultūros lygį ir nenuvilti gerąja prasme išlepinto žiūrovo.

„Kauno dienos“ studijoje E. Stancikas pasidalins mintimis po susitikimo ir apibendrins problemas, trukdančias ir ateityje klestėti kultūrai Kauno regione.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

buves

buves portretas
Kaip vadovas galetum prie dramos teatro isteigti berniuku aukstos teatrines kulturos studija ir jai vadovauti

interped

interped portretas
Namas Aleksote - iš algelės?

nesikabinkit

nesikabinkit portretas
...prie šio žmogaus, visai jis fainas.. Žvelkit plačiau, juk visam europinės sostinės projektui išleista net 28 mln. eurų, ir dabar jo kontoroje (viešojoje įstaigoje) toliau dirba virš 40 socialiai apdraustų žmonių. Ir dar abi savivaldybės (gal ir ministerija) šiems metams skyrė lėšų? Nors projektas nuo sausio Kauną paliko ir toliau keliauja per Europą, o kas iš jo liko Kaunui? Kaip tame anekdote, kur daugiavaikės šeimos tėvą klausia: "ar tu taip myli vaikus, kad tiek jų prisigimdėt?" jis atsako: "labiausiai myliu procesą juos daryti"...Taigi, procesui išleista tikrai nemažai, o vaikų (rezultatų) nesimato...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių