„Kauno dienos“ studijoje – kaip mokytis, kad išmoktume? Atminties lavinimo paslaptys

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi KTU Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto matematikė, dr. Violeta Kravčenkienė.

Mokslininkai nustatė, kad šiuolaikiniame pasaulyje kas 6 minutes mus sutrikdo išmaniųjų technologijų garsai. O žmogaus smegenims, norint įsisavinti naują informaciją, reikia bent 24 nepertraukiamų minučių. Tam, kad įsijungtų ilgalaikė atmintis, būtina išmoktą informaciją pasikartoti, o baigus mokytis bent pusvalandį neužsiimti kitais darbais.

Per šį laiką naujos žinios smegenyse „susigulės“. Tai tik dalis praktinių patarimų, kuriais su „Kauno dienos“ studijos žiūrovais pasidalins V.Kravčenkienė. Pati baigusi dvi aukštąsias mokyklas, mokslininkė domisi smegenų veikla ir teigia, kad matematikos valstybinis brandos egzaminas be streso – misija įmanoma. Todėl nuo lapkričio 11 d. KTU organizuoja kursus abiturientams. Tačiau V.Kravčenkienės patarimai apima ne tik matematiką, bet ir kitas disciplinas, tad kviečiame žiūrėti pokalbį visus, norinčius ne tik pažinti naujus dalykus, bet ir juos įsiminti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai įdomu!!!!

Labai įdomu!!!! portretas
Galėtų būti ilgesnis visas šitas interviu!

Psichol.

Psichol. portretas
Nieko naujo neparašė, atimtiyje išlieka , tada kaip žmogaus neblašo niekas.Žmogus negali dirbti kelis darbus is karto, ar mokytis ir bendrauti.Ar naujiena, manau ne,??? Nori kad žmogus atliktu ka nors ne taip,sutrukdyk jam kaip ką nors veikia.

Dėkoju

Dėkoju portretas
Geras interviu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių