„Kauno dienos“ studijoje – Moterų krizių centro vadovė: smurtas nesiliaus

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Kauno apskrities moterų krizių centro vadovė Naura Daukšienė.

Iš smurtaujančių asmenų geriausiu atveju tik 5 proc. „pasitaiso“ – sugeba pakeisti savo elgesį. Likę 95 proc. smurtauja ir toliau. Kas blogiausia: smurto formos dažniausiai tik sunkėja. Šia žinia N. Daukšienė nesiekia įbauginti, greičiau įspėti: bėkite nuo smurtautojo, kol dar nevėlu. O Lietuvoje kasmet dėl smurto artimoje aplinkoje į teisėsaugą kreipiamasi apie 56 tūkst. kartų. Skaičiuojama, kad tai tik šeštadalis realių smurto atvejų. Vadinasi, prievartos aktų artimoje aplinkoje Lietuvoje kasmet įvykdoma apie 300 tūkst. Žinoma, ne visi atvejai „unikalūs“ – yra ir pasikartojančių smurto apraiškų toje pačioje šeimoje, tačiau skaičius vis tiek šokiruoja.

Tad „Kauno dienos“ studijoje su N. Daukšiene kalbamės apie smurto rūšis, jo priežastis ir, svarbiausia, ką daryti ir kur ieškoti pagalbos, jeigu patiriate smurtą artimoje aplinkoje.

 

 


Šiame straipsnyje: Naura Daukšienėmoterų krizių centrassmurtaspagalba moterimsKauno dienos studija

NAUJAUSI KOMENTARAI

lizdeika

lizdeika portretas
Kur gi cia liausis tie Vingiu jonu paprociai,jei net musu pirmas ir vienintelis karalius mindaugelis pagrobe savo artimo zmonele,o po kurio laiko tas uzmocino ji ir jo gimine.Tradicijos -sventas dalykas,muzikai lietuviai ju per amzius vergai bus.

Neklausiau.-

Neklausiau.- portretas
tai ar pasakė, kad nuo bėdų apsaugos tik Stambulo konvencija?:))

Viso šito muilo burbulo,

Viso šito muilo burbulo, portretas
dirbtinai pučiamo leftistų, absurdiškumą, ciniškumą ir tendenciškumą demonstruoja komentarų vertinimų specialiai klaidinantys nustatymai, kai spaudžiant pritarimą rodo misnusinius rodmenis.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių