Naujasis LMKL sezonas – atsakingas ir žavingas

„Atsakingas ir žavingas“ - tokį XVII-ąjį čempionatą, kuris startuos jau rytoj, žada Lietuvos moterų krepšinio lyga. 

7 komandos,  24-ios skirtingų amžiaus grupių Lietuvos rinktinių narės, atkaklios kovos aikštelėse, „Žaviausios“ krepšininkės rinkimai ir įvairūs socialiniai projektai yra tai, kuo naujasis sezonas žavės ir stebins.

Čempionato kovų sūkuryje Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Utenoje suksis aukščiausio lygio krepšinis. LMKL komandų sudėtyse yra 5 nacionalinės moterų krepšinio rinktinės, patekusios į 2011 m. Europos moterų čempionatą, narės, net 10 „auksinės“ kartos merginų, atstovavusių jaunimo (U-20) rinktinei, meistriškumą lygoje kels 9 jaunių (U-18)  bei 2 jaunučių (U-16) rinktinių krepšininkės. Dvi stipriausios šalies komandos Kauno „Viči-Aistės“ ir Klaipėdos „Lemminkainen“ šalies garbę gins, atitinkamai, moterų „Eurolygos“ ir „Eurocup“ taurėse.

Gruodžio mėnesį LMKL komandos kovos po ilgos pertraukos vėl surengtame Lietuvos krepšinio federacijos taurės moterų turnyro etape. Stipriausi šalies klubai iš karto pateko į trečiąjį turnyro etapą.

Šiemet čempionatas bus kaip niekad lietuviškas. Į Lietuvą grįžo ir LMKL komandas sustiprino pajėgios užsienyje žaidusios lietuvaitės. „Viči-Aistės“ yra vienintelė ekipa, savo sudėtyje turinti krepšininkių iš užsienio, tačiau tiek kanadietė Courtnay Pilypaitis, tiek amerikietė Amanda Kemežys yra lietuvių kilmės.

Vasario mėnesį planuojama surengti kasmet didžiulio susidomėjimo susilaukiančia „LMKL Žvaigždžių dieną“. Kokių staigmenų laukti šiemet, kol kas neatskleidžiama, tačiau tikimasi, kad ši šventė ir šįkart džiugins netradiciniais sumanymais.

Viso čempionato metu LMKL lyga planuoja rengti įvarius socialinius projektus visoje Lietuvoje. Jų tikslas - atkreipti visuomenės dėmesį ir kviesti krepšinio mylėtojus palaikyti savo miesto moterų komandas. Pirmasis projektas prasidėjo jau šią savaitę, kai Kauno „Laisvės KRS“ komanda pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Kauno rajono socialinių paslaugų centru ir įsipareigojo globoti Kauno rajono neįgaliuosius.

Praėjusiame sezone LMKL lyga drauge su „Lietuvos ryto“ interneto portalu surengė „Gražiausios LMKL krepšininkės“ rinkimus, kuriuose balsavo tūkstančiai krepšinio mylėtojų iš viso pasaulio. Šiemet visos lygoje rungtyniaujančios krepšininkės dar kartą tapo fotomodeliais ir, padedamos profesionalių fotografų bei Kauno kolegijos visažistų komandos, įsiamžino netikėtose ir netradicinėse aplinkose. Gruodžio mėnesį susumavus balsus, bus išrinkta naujoji „Žaviausia LMKL krepšininkė“.

LMKL lyga užtikrina, kad tai tik nedidelė dalis to, ką krepšinio gerbėjai pamatysi naujajame sezone, todėl kviečia į krepšinio sales palaikyti savo miesto komandas. Gražios merginos ir krepšinis - ar būna geresnis duetas?

XVII-asis LMKL čempionatas startuoja rytoj Kaune ir Utenoje. Laikinosios sostinės derbyje kausis „Viči-Aistės“ ir „Laisvė KRS“, o lygos debiutantė „Utena“ priims viešnias iš Šiaulių - „Rūtos“ krepšininkes.


Šiame straipsnyje: LMKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių