V.Chomičius: K.Kemzūra viską daro gerai. Nieko nereikia keisti

Penktadienį į portalo 1diena.lt skaitytojų klausimus atsako Lietuvos rinktinės treneris asistentas, buvęs žalgirietis, pasaulio ir olimpinis čempionas Valdemaras Chomičius.

Anot jo, Lietuvos vyrų rinktinė Pasaulio krepšinio čempionate Turkijoje ketverias varžybas iš penkių leido varžovams stipriai išsiveržti į priekį tik todėl, kad smarkiai jaudinosi.

„Man atrodo, visi puikiai suprantame, kad mūsų komanda yra surinkta iš jaunų žaidėjų, kurie niekad nežaisdavo pagrindinėse rolėse rinktinėje. Kaip kiekvienam žmogui būna prieš bet kokį startą, bet kokį darbą yra jaudulys. Tas momentas praeina, kai pasijunti tvirtas aikštelėje, kada žinai, ką darai, kad esi rinktinės narys. Kol mūsų žaidėjai neįveikė to jaudulio ar pralošdami 10 taškų, ar laimėdami, taip ir būna, kad nelabai viskas gaunasi. O paskui viskas ateina į savo vėžes“, - teigė V.Chomičius.

Pasak trenerio, daugiametė patirtis rodo, kad penkios laisvos dienos gali pakišti koją aštuntfinalyje, tačiau jis priduria, kad rinktinės treneris K.Kemzūra greičiausiai neleis žaidėjams persiilsėti.

„Mums jau yra buvę Belgrade, kai mes grupėje laimėjome visas varžybas, kada žaidėme tikrai puikiai ir turėjome 4 laisvas dienas. Tada leidome žaidėjams pailsėti ir tai mums pakišo koją žaidžiant ketvirtfinalio varžybas su Prancūzijos rinktine. Kemzūra tuo metu taip pat buvo mūsų rinktinės štabe ir manau, kad ta patirtis, kurią mes turėjome Europos čempionate, padės išvengti tų klaidų“, - viešėdamas portale sakė V.Chomičius.

Silpnųjų grandžių neliko

Artimiausioms rungtynėms su Kinija, V.Chomičiaus teigimu, komanda turėtų ruoštis tiek pat atsakingai, kiek ir kitoms ir iš anksto nepradėti galvoti apie jokias nugalėtojų pakylas.

„Manau, kad Lietuvos rinktinė jau užlipo ant vieno laiptelio ir dabar reikia visas jėgas, emocijas ir dėmesį skirti pirmoms kito etapo varžyboms prieš Kiniją. Kai užlipsime ant antro laiptelio, galvosime apie tolimesnius veiksmus“, - sakė jis.

Tiesa, prognozuoti, kokią vietą Lietuva gali užimti šiame čempionate V.Chomičius nesiryžo.

"Niekad gyvenime nieko neprognozuoju. Visą laiką siekiu kuo geriau atlikti darbą - laimėti kuo daugiau varžybų, o pergalės atveda ten, ko mes visi norime ir siekiame. Norint kažką laimėti, reikia laimėti prieš bet kurį priešininką, nesvarbu - ar jis JAV, Argentinos, Serbijos ar Graikijos rinktinė", - sakė jis.

Sportininko teigimu, Sunkus darbas treniruotėse šios komandos žaidėjus labai suvienijo ir praktiškai išmušė visas silpnas grandis.

„Pirmais numeriais gali žaisti kaip ir Kalnietis, taip ir Gecevičius, Delninkaitis, Seibutis, o reikalui esant - net ir kiti antros linijos žaidėjai. O su dideliais atrodytų turėtume tikrai problemų. Bet susižeidus Javtokui, pagrindinio centro vaidmenį puikiai atliko Jankūnas, Klimavičius ir Andriuškevičius. Tai, manyčiau, ir yra jėga, kad turime galimybę strateguoti startine sudėtimi, esant skirtingoms situacijoms“, - sakė V.Chomičius.

M.Gecevičius dar iššaus

Šiuo metu, pasak trenerio, rinktinėje ryškiausiai atsiskleidė Linas Kleiza, Mantas Kalnietis, Jonas Mačiulis, taip pat puikiai ginasi Paulius Jankūnas.

Snaiperis Martynas Gecevičius savo taikliais šūviais, anot trenerio, taip dar atsiskleis.

„Krepšinis toks žaidimas, kad žaidžiama tam, kad įmestum kamuolį į krepšį. Tačiau yra daug faktorių, kurie lemia, kad net pataikantis į krepšį krepšininkas, kartais to nepadaro. Bet trenerio pasitikėjimas, manau, leis Gecevičiui iššauti taip, kaip mes visi norėtume“, - sakė V.Chomičius.

V.Chomičiaus, kuris nuolat palaiko ryšį su kitais treneriais, o per „Facebook“ susirašo ir su krepšininkais, nuomone, visa komanda smarkiai patobulėjo.

"Jų atsidavimas treniruotėse prieš Pasaulio čempionatą paskutiniu laikotarpiu davė žymių pasikeitimų jų žaidimui. Jie subrendo, išmoko žaisti su komanda ir tapo jos lyderiais. Manau, kad šis čempionatas mums padės atskleisti eilę jaun ų gabių krepšininkų, kurie dar šiemet tas ne paskutinį žodį ir bus lyderiai kitų metų Europos čempionate“, - įsitikinęs V.Chomičius.

Sportininkams seksas nerekomenduojamas

Patyręs treneris pripažino, kad seksas sportininkams prieš svarbias varžymas yra nerekomenduojamas ir kategoriškai paneigė gandus apie tai, kad per laisvas dienas krepšininkams būna parūpinamos mergaitės, kad šie labiau atsipalaiduotų.

Tuo tarpu žmonų ir draugių buvimas kartu su mylimaisiais čempionato metu, pasak trenerio, nė kiek netrukdo.

„Tikrai netrukdo. Esu už tai, kad visą laiką krepšininkų moterys būtų šalia. Nes jos pirmiausia supranta, ką vyrai daro, ir juos palaiko. O tai duoda didelę paspirtį sunkiam darbui ir reikalui, kurį darai“, - tikino V.Chomičius.

Visus V.Chomičiaus atsakymus galite skaityti ČIA.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių