Birželio mėnesio edukacijos šeimoms P. Domšaičio galerijoje

  • Teksto dydis:

Vasara – puikus laikas tobulėjimui, naujoms veikloms ir kūrybiniams iššūkiams, kuriuos meta Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus Prano Domšaičio galerija (Liepų g. 33, Klaipėda)! Kviečiame Klaipėdoje gyvenančias ir atostogaujančias šeimas prasmingai praleisti vasaros sezoną ir dalyvauti edukaciniuose užsiėmimuose.

Birželio ketvirtadieniais nuo 15 iki 17 val. vaikai ir jų tėvai turės galimybę kartu su galerijos edukatore Vaiva išbandyti skirtingas grafikos technikas, susikurti originalius knygų ženklus, skirtukus. Edukacinių užsiėmimų programa:

Birželio 1 d., ketvirtadienį, nuo 15 iki 17 val. mokysimės kaligrafijos ir kursime plakatą. Užsiėmimo metu plėšysime, kirpsime laikraščius bei žurnalus, lyginsime raidžių dydžius, analizuosime, kaip tarpusavyje dera linijų storiai, žaisime vaizdais ir šriftais.

Birželio 8 d., ketvirtadienį, nuo 15 iki 17 val. grožėsimės sakurų žiedais. Edukacijos metu sužinosime, kaip skamba japoniška daina. Išsiaiškinsime, ką reiškia žodis „sakura“, kaip ji susijusi su pavasariu. Užsiėmimo pradžioje tyrinėsime augalus Alvydo Lukio fotografijų parodoje, minsime mįsles. Vėliau kursime rožinius sakurų žiedus. Jei norėsime, galėsime jais papuošti atsineštas medžio šakeles, kurios taps gražiomis dovanomis.

Birželio 15 d., ketvirtadienį, nuo 15 iki 17 val. vyks edukacija skirta augalų labirintams. Apžiūrėsime Alvydo Lukio fotografijos parodą apie subtilią augalų pasaulio realybę, stebėsimės, kokį neįtikėtiną grožį sukuria pati gamta ir kaip menininkas tai pamato bei perteikia savo kūryboje. Praktiniame darbe susipažinsime su iškiliosios grafikos technika – linoraižiniu – ir pasigaminsime suvenyrinį skirtuką.

Birželio 22 d., ketvirtadienį, nuo 15 iki 17 val. mokysimės kaligrafijos. Aplankysime Alvydo Lukio fotografijos parodą. Stebėsime, kokias formas ir faktūras turi augalai ir kaip menininkas jas išryškina bei perteikia savo darbuose. Ant skirtingų iškarpytų popieriaus formų spalvomis piešime ornamentus. Susipažinsime su įvairiomis kaligrafijos priemonėmis ir kursime savo meno kūrinius.

Birželio 29 d., ketvirtadienį, nuo 15 iki 17 val. vyksianti edukacija skirta ekslibrisui. Edukacijos metu sužinosime, kaip kuriamas ekslibrisas ir kam jis naudojamas. Monotipijos technika susikursime išskirtinius knygos ženklus.

Vieno užsiėmimo kaina moksleiviui – 3 Eur, suaugusiajam – 5 eur. Užsiėmimai nemokami ikimokyklinio amžiaus vaikams, našlaičiams ir tėvų globos netekusiams vaikams, neįgaliesiems, Ukrainos pabėgėlių vaikams. Būtina išankstinė registracija. Informacija teikiama tel. (8 46) 410 421 arba el. paštu domsaicio.edukacija@lndm.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių