Festivalyje Palangoje kartu muzikuos penki Lietuvos orkestrai

Paskutinį gegužės savaitgalį Palanga tradiciškai tampa pučiamųjų muzikos miestu.

Šeštadienį kurorto gyventojai ir svečiai kviečiami į penktąjį tarptautinį pučiamųjų muzikos festivalį „Amber Wind 2022“, kuriame kartu pasirodys per 200 atlikėjų.

Festivalis suburs profesionaliausius Lietuvos orkestrus bei, kaip ir kasmet, pasiūlys pažintį su pučiamųjų muzikos atlikėjais iš užsienio. Šį kartą palangiškiai ir kurorto svečiai kviečiami pasitikti „Amber Wind“ gala koncerto viešnią iš Barselonos – džiazo atlikėją, kūrėją ir ypatingo talento multiinstrumentalistę Andrea Motis.

Lietuvos pučiamųjų orkestrai festivalio metu užvaldys Palangos aikštes, gatves ir Birutės parką. Jų Palangoje „Amber Wind“ šeštadienį nuo 13 val. muzikuos net penki.

Pernai pirmą kartą festivalyje pasirodęs į jį vėl sugrįš Vilniaus universiteto pučiamųjų orkestras „Oktava“, gyvuojantis jau bemaž 70 metų.

Dar vieni šventės dalyviai – Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“. Šis kolektyvas – vienas Kauno miesto simbolių, 2021 m. paminėjęs veiklos 60-metį.

Palangoje pasirodys ir Šiaulių pučiamųjų orkestras. Jo įkūrėjas Stasys Jautakas, pirmiausia subūręs Šiaulių muzikos mokyklos pučiamųjų orkestrą, nusprendė, kad Šiauliams būtina turėti profesionalų pučiamųjų orkestrą, taip 1967 m. įvyko pirmasis Šiaulių pučiamųjų orkestro koncertas. Orkestre muzikuoja per 30 atlikėjų, gyvenančių ne tik Šiauliuose, bet ir važinėjančių iš Kuršėnų, Ventos, Radviliškio, Kauno.

Uostamiesčiui festivalyje atstovaus Lietuvos kariuomenės Karinių jūsų pajėgų orkestras, kurio ištakos Lietuvos kariuomenėje siekia 1998 metus.

Visus šiuos orkestrus žiūrovai išvys muzikuojančius kurorto aikštėse: Nepriklausomybės aikštėje, Centrinėje aikštėje, Jono Žemaičio aikštėje bei Tiškevičių alėjoje. 14 val. iš Nepriklausomybės aikštės Vytauto gatve pajudės orkestrų paradas, kuriame pirmieji žengs festivalio šeimininkai – „Palangos orkestras“.

Vėliau visi orkestrai dar kartą koncertuos Gintaro muziejaus šiaurinėje terasoje, kol galiausiai susijungs bendram koncertui.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių