Kino klube „8.1/2“ – susitikimas su legendinės Gainsburg šeimos gyvenimu ir kūryba

  • Teksto dydis:

Šį trečiadienį, lapkričio 24 dieną, kino klubas „8.1/2“ savo žvilgsnį nukreipia į Gainsburg meno kūrėjų dinsatiją.

Bohemiškąsis Gainsbourgų klanas neatsiejamas nuo Paryžiaus, kaip pasaulio menininkų ir kūrėjų Mekos, įvaizdžio – dainininkė ir aktorė Jane Birkin, muzikantas Serge’as Gainsbourgas, jų dukra aktorė Charlotte Gainsbourg.

Serge‘as Gainsbourgas buvo kultinis prancūzų menininkas, pasižymėjęs ne vienu talentu ir provokavęs aplinkinius į padoraus gyvenimo rėmus netelpančiu gyvenimo būdu. Tai asmenybė, kurioje tilpo dainų atlikėjas ir kompozitorius, aktorius ir režisierius, poetas ir dailininkas. Nors kai kuriems lietuviams Gainsbourg pavardė dažniausiai nieko nesako, tačiau išgirdę žymiausią jo dainą „Je t'aime... moi non plus“ (pranc. aš tave myliu... aš tavęsnebe), kurios versijų sukurta jau ne viena dešimtis, džiaugsmingai atpažįsta girdėję.

Savo garsiausias, erotikos kupinas meilės dainas menininkas sukūrė įkvėptas vienų svarbiausių ano laikmečio prancūzų popkultūros moterų. Tarp jų – aktorė ir populiari šansonų atlikėja Juliette Greco, žavioji kino aktorė ir daininkė Brigitte Bardot, dainininkė France Gall, jo didžiąja meile tapusi britų aktorė ir dainininkė Jane Birkin.

Jos dukra – žinoma prancūzų kino aktorė Charlotte imasi režisierės vaidmens ir debiutiniame savo filme kamerą nukreipia į mamą – Jane. Šiltoje ir jautrioje dokumentikoje – filme „ Charlotte apie Jane“ (86 min, Prancūzija, 2021 m.) – dvi talentingos moterys atsiveria ne tik publikai, bet ir viena kitai. Kino vakaro metu žinoma kino kritikė Izolda Keidošiūtė pristatys šią legendinę Gainsbourg meno kūrėjų šeimą ir filmą.

Kultūros fabrikas – 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių