Klaipėdoje koncertavo jaunieji pianistai

  • Teksto dydis:

Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos jaunieji pianistai surengė tradicinį koncertą "Rudens spindulys", šįkart – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto Koncertų salėje, kur skambėjo įvairių epochų ir stilių kūriniai – nuo baroko iki šių laikų moderno.

Kai praeitais mokslo metais ugdymas vyko tik nuotoliniu būdu ir koncertuoti scenoje gyvai neliko jokios galimybės, atlikėjams šis koncertas tapo tikru drąsos ir ryžto išbandymu.

"Juk pasirodymas scenoje reikalauja ne tik didelių valios pastangų, bet ir ne mažesnės minčių bei emocinių – jausminių jėgų koncentracijos. O ir laiko paruošti kūrinius scenai buvo labai mažai. Tačiau, nepaisant to, šiame koncerte jaunieji muzikai puikiu profesionaliu atlikimu demonstravo aukštą pianistinio meistriškumo lygį bei neribotas kūrybines išraiškos galias", – teigė J.Kačinsko muzikos mokyklos mokytoja Genovaitė Juškevičienė.

Šis koncertas tapo nemenku iššūkiu ir pianistus ruošusiems pedagogams, kurie taip pat, kaip ir jų auklėtiniai, patyrė nemažą emocinę įtampą.

Koncertui mokinius paruošė mokytojai – Danguolė Čepliauskienė, Vilija Revutienė, G.Juškevičienė, Ermanda Urlovienė, Liudmila Kašėtienė, Vilija Mockuvienė, Rasa Baranauskienė, Tamara Žagarienė, Vilija Kneižienė, Jelena Jaskovec, Dalia Šiaučiukėnienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių