Klaipėdoje kūrėjui per ankšta

Klaipėdietis tapytojas Rodionas Petrovas, kaip pats teigė, yra hiperrealizmo žanro kūrėjas. Jis gyvenimui ir darbui pasirinko ne sostinę ar kitus pasaulio didmiesčius, bet gimtąjį uostamiestį. Tačiau jo kūriniai seniai išsiveržė iš Klaipėdos ribų. Artimiausiu metu klaipėdietis ruošiasi eksponuoti savo darbų parodas Vokietijoje ir Belgijoje.

R.Petrovo profesinis kelias prasidėjo tada, kai jis įstojo į Vilniaus dailės akademiją. Studijavęs vizualiojo dizaino katedroje, jis susidomėjo ir tapyba.

Pasak dailininko, tapyba suteikia didesnes galimybes ir leidžia išsireikšti platesniu spektru.

Tapytojas R.Petrovas pradėjo kurti pirmame kurse ir pateko į autoportretų finalininkų parodą Lenkijos muziejuje. Čia ir buvo ženklas, kuris paskatino tobulėti būtent šioje srityje.

Sociokultūriniai, sociokritiniai, sociopolitiniai niuansai – vieni pagrindinių šio menininko įkvėpimo šaltinių.

"Pats gyvenimas įkvepia: žmonių veikla, jų tarpusavio komunikacija, medija, daiktai", – sakė R.Petrovas.

Šis menininkas aktyviai pristato savo kūrybą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio grupinėse parodose bei šiuolaikinio meno mugėse.

Pats gyvenimas įkvepia: žmonių veikla, jų tarpusavio komunikacija, medija, daiktai.

Šiais metais vykusiame Šviesų festivalyje Klaipėdoje buvo pristatoma R.Petrovo kūryba – instaliacija "Šildomos grindys".

Šiuo metu tapytojas taip pat turi nemažai veiklos. Vilniuje parodų salėje "Titanikas" rengiama personalinė šio kūrėjo paroda.

Tai yra R.Petrovo grupinė paroda, kuri buvo pristatyta Baroti galerijoje Klaipėdoje, o netrukus šios parodos papildyta versija bus eksponuojama ir Vilniuje.

Rugsėjį dvi R.Petrovo personalinės parodos bus pristatomos Belgijoje ir Berlyno "Positions" meno mugėje.

R.Petrovas yra unikalus menininkas, savo darbuose atskleidžiantis hiperrealizmą ir paliečiantis svarbias visuomenei temas.

Pasak klaipėdiečio, kad jaunieji būsimieji menininkai galėtų lengviau atrasti save ir savo braižą, reikia mokytis meno istorijos arba kurti, remiantis savo nuojauta.

"Pasaulis dabar yra toks, kad reikia studijuoti, kas jau buvo sukurta. Antraip gali atsirasti jausmas, kad kuri kažką unikalaus, bet tai iš esmės jau egzistuoja. Tad reikia kritiškai žiūrėti į patį savo kūrinių unikalumą", – mintimis dalijosi R.Petrovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sigis

Sigis portretas
Kaip suprasti "R.Petrovo grupinė paroda"? Ką reiškia šiuo atveju "grupinė"? Ne jis vienas dalyvaus? O gal jis tik kuruos tą parodą, o menus rodys kiti menininkai? Ką gerbiama autorė turi omenyje, neaišku.

SEKMES

SEKMES portretas
SEKMES
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių