Klaipėdos gimtadieniui – haiku puokštė

Uostamiesčiui švenčiant 770-ąjį gimtadienį, vakar ant miesto simbolio – "Meridiano" denio buvo pagerbti geriausių haiku Klaipėdai kūrėjai. Vos per mėnesį buvo sukurta apie 160 japoniškų trieilių, dedikuotų šiai išskirtinei progai. Juos kūrė ne tik klaipėdiečiai, bet ir draugai iš kitų miestų.

Pasak projekto "Haiku Klaipėdai" vadovės Aistės Vitkevičiūtės, iš viso buvo apdovanoti septyni nugalėtojai.

"Nugalėtojus apdovanojome pirmadienio rytą. Atvyko beveik visi laimėtojai, negalėjo tik vienas. Kai kuriose kategorijose laimėjo tie patys žmonės", – pasakojo A.Vitkevičiūtė.

Haiku buvo galima kurti keturiose kategorijose – "Klaipėdos istorija", "Klaipėdos atmosfera", "Asmeninės istorijos Klaipėdoje" ir "Klaipėdos legendos".

Vienas konkurso dalyvis galėjo atsiųsti nors ir dešimt haiku. Visi buvo skatinami, apėmus įkvėpimui, jų parašyti dar daugiau.

Tarp rašančiųjų buvo ne vien jaunimas, bet ir vyresnieji, norintys pasveikinti uostamiestį su gimtadieniu. Kai kurie trieiliai parašyti žemaičių tarme.

Kūrėjai savo eiles siuntė iš Neringos, Plungės, Vilniaus, Kauno, kitų miestų. Tačiau tarp nugalėtojų – vien klaipėdiečiai.

"Visus haiku sukėlėme į interneto svetainę nuotaika.lt, kuriame yra atskiras albumas. Daugiausia klaipėdiečių simpatijų sulaukę trieilių autoriai buvo pagerbti miesto gimimo dieną, o jų kūriniai bus pristatyti nuo rugpjūčio 5 d. Jono kalnelyje įrengtoje specialioje projekto instaliacijoje", – sakė konkurso vadovė.

Anot pašnekovės, instaliacija – lyg haiku paroda, kurią aplankyti bus galima visą rugpjūtį.

Konkursas startavo birželį. Buvo surengtos ir nuotolinės haiku kūrybinės dirbtuvės.

Balsuoti už geriausius sukurtus haiku klaipėdiečiai galėjo liepą socialinio tinklo "Facebook" paskyroje "nuotaika.lt" skelbtuose geriausių trieilių rinkimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių