Klaipėdos pilies džiazo festivalyje – unikalus projektas

  • Teksto dydis:

NATO ir Ukraina dar niekada nebuvo taip dažnai minimos žiniasklaidos priemonėse, kaip per pastaruosius keletą mėnesių. Kariaujančios valstybės siekis tapti šios organizacijos nare šiandien atrodo sunkiai įmanomas, jos perspektyvos miglotos. O gal visgi?

Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatoriai atliko titanišką darbą, kad Ukraina nors trumpam dėl džiazo  galėtų įsilieti į šios gynybinio pobūdžio sąjungos gretas. Liepos 9 d., šeštadienį, festivalio scenoje išvysite unikalų projektą – „SHAPE International Band, NATO Jazz Orchestra“, grojantį su Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų orkestro solistu, saksofonininku Laimonu Urbiku bei Ukrainos sausumos pajėgų karinio - muzikinio centro trombonistu Pavel Koshovets.

„SHAPE International Band, NATO Jazz Orchestra“ – tarptautinis džiazo projektas, vienijantis geriausius Europos muzikantus. Pirmine sudėtimi šis kolektyvas susibūrė 1983 m. rudenį. Jį sudarė JAV ginkluotųjų pajėgų profesionalūs muzikantai, kariškiai bei civiliai savanoriai, vadovaujami majoro Mike Sheehan. Nuo pat įkūrimo pradžios „SHAPE International Band, NATO Jazz Orchestra“ koncertavo palaikydama Aljansą visoje Europoje ir netrukus tapo NATO oficialiu muzikiniu atstovu.

Šio orkestro sudėtyje, per visą jo egzistavimo istoriją, yra groję muzikantai iš šalių, kurios nėra Aljanso narės, tačiau tapti šio orkestro dalimi yra taip sudėtinga, kaip tapti paties gynybinio Aljanso nariu. Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovei Ingai Grubliauskienei kilusi mintis per muziką nusiųsti žinutę visoms šalims narėms, jog Ukraina verta tapti NATO dalimi, daugeliui atrodė utopinė. Tačiau paaiškėjo, kad labai norint, įmanoma viskas! Pasitelkus diplomatines priemones pavyko gauti leidimą „NATO Jazz Orchestra“ koncertuoti Klaipėdoje drauge su Lietuvos ir Ukrainos atstovais.

„Esu nepaprastai dėkinga visiems, padėjusiems šiam netikėtam sumanymui virsti „kūnu“. Ypač noriu padėkoti Lietuvos ambasadoriui Ukrainoje Valdemarui Sarapinui, kuris nuoširdžiai palaikė mano idėją ir noriai tarpininkavo dėl jos įgyvendinimo. Šis muzikinis projektas yra daugelio žmonių nuopelnas“ – bendraminčiams padėkoti nepamiršta festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

„SHAPE International Band, NATO Jazz Orchestra“ atlieka klasikines amerikiečių bigbendo džiazo aranžuotes iš Glenno Millerio, Duke'o Ellingtono, Count Basie ir vokalo aranžuotes iš tokių atlikėjų kaip Frank Sinatra ir Johnny Hallyday repertuaro. „SHAPE International Band, NATO Jazz Orchestra“ koncertuoja valstybių vadovams, aukštiesiems NATO pareigūnams ir ES narių lyderiams bei išdidžiai atstovauja NATO visoje Europoje. Liepos 9 d. drauge su Lietuvos ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų muzikantais, jie koncertuos jums!

XXVIII „Klaipėdos pilies džiazo“ festivalis vyks liepos 6 – 9 d. Visi renginiai nemokami!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Meriuks

Meriuks portretas
Sudu sudas,bapkiu kazkas darosi,o tu smaukytoju nieks nesiklauso.

Romas

Romas portretas
Viskas puiku, bet kokį atlikėją ar ansamblį galima "įvilkti" į gražų rūbą. Jau nebepamenu nuo kada dalyvauju ( kaip žiūrovas) džazo festivaliuose ir asmeniškai manau, kad kuo toliau, tuo tie festivaliai kažkokie "pritempti". Pukiai suprantu, kad sunku šiuo metu prisikviesti tokių kaip Butmanas, Candy Dufler ir pan. kurie kažkada dalyvavo festivalyje, bet neįžeidžiant atlikėjų,eilinius atlikėjus pristatinėti kaip pasaulinio lygio žvaigždes gal nevertėtų. Jeigu anksčiau žmonės ant stalų šokdavo, tai dabar net tos VIP ložės tuščios būna. O šiaip, festivaliai Teatro aikštėje buvo kažkokie "arčiau dūšios" , žmoniškesni. O dabar tik biznis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių