Palangoje – J. Šeduikytė ir 200 būgnų

  • Teksto dydis:

Švenčiant Žolinę, Palangoje, šalia Jūratės ir Kastyčio skulptūros, nuo vidurdienio prasidės kasmetinis nemokamas renginys "Sveikos širdies ritmu". Jis skirtas paskatinti atostogaujančius įsiklausyti savo širdies, padėti jai kuo ilgiau išlikti sveikai.

Renginio metu veiks atlikėjos Jurgos Šeduikytės širdies istorijų dirbtuvės, su renginio dalyviais bus kuriama improvizuota daina visoms Lietuvos širdims, kurios atlikimą vainikuos 200 mušamųjų instrumentų pasirodymas.

Žinoma atlikėja, dainų ir knygų autorė J.Šeduikytė tvirtino, kad šiuolaikinis žmogus dažnai negirdi ne tik savo jausmų, bet ir širdies.

"Per savo vedamas kūrybines dirbtuves įsitikinau, kad labiausiai širdį pažadina jausmui ir sveikatai brangus vaikystės ar jaunystės prisiminimas. Vadinu tai širdies istorija ir kviečiu pasidalyti labiausiai palietusiu širdį prisiminimu mano "Facebook" paskyroje. Tai gali būti trumpas pasakojimas, kaip medyje radote lizdelį su paukščiukais, kaip įsimylėjote ar kada suskaudo širdį dėl neteisybės. Istorijas renginio metu versime metaforomis ir jungsime į čia pat gyvai gimstantį būgnų ritmais paskanintą bendros dainos tekstą", – kalbėjo J.Šeduikytė.

Renginio metu atlikėja bendraus su susirinkusiais ir kartu ieškos tiksliausių žodžių jų istorijai nusakyti, vėliau visus juos, skambant būgnų ritmui, čia pat sudainuos.

Atlikėjai talkins perkusijos studijos "Afrikos būgnai" įkūrėjas, atlikėjas Gediminas Mačiulskis su 200 mušamųjų instrumentų, kuriais kvies išmokti groti ir kiekvieną norintįjį.

"Tikriausiai niekas nesiginčys, jog muzika teigiamai veikia mūsų savijautą, tinkamai pasirinkti ritmai padeda nurimti, o juk vienas pagrindinių sveikatos patarimų, kuriuos girdime šiandien, yra būtent šis: nurimk. Išbandyti būgnus, jais groti bei mušti juos širdies ritmu galės visi norintieji", – teigė G.Mačiulskis.

Lietuvos higienos instituto duomenimis, vien pernai nuo kraujotakos sistemos ligų šalis neteko daugiau nei 23 tūkst. žmonių.

"Jau ne pirmus metus per Žolinę pajūryje primename apie širdies sveikatą ir darome tai netradiciniais būdais. Įvairios iniciatyvos siekia ugdyti teisingus žmonių įpročius ir padėti jiems pasirūpinti savo širdimi naudojant vaistažoles", – mintimis dalijosi renginio organizatorė Edita Česnavičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių