Piliavietėje skraidė klaviatūros

Ketvirtadienio vakarą Klaipėdos piliavietėje klaipėdiečiai originaliai paminėjo Tarptautinę programuotojų dieną – surengė šeštąjį Klaviatūrų mėtymo čempionatą. Renginio metu buvo siekiama kuo toliau numesti klaviatūrą, tą padaryti pavyko keliems klaipėdiečiams, kurie beveik pasiekė Lietuvos rekordą.

Rekordo nepagerino

Pasak vieno iš renginio organizatoriaus ir programuotojo Deimanto Špučio, čempionate sudalyvavo per beveik šimtas klaipėdiečių, tarp kurių savo jėgas išbandė ir patys mažiausi.

„Sekėsi puikiai. Tikėjomės, kad bus daug žmonių, bet buvo rekordiškai daug. Iš užsiregistravusių vos keli atšaukė ir neatėjo, bet atėjo nemažai neužsiregistravusių. Juos užregistravome vietoje, nes vedame į sistemą. Dalyvių iš viso buvo apie 65, o žiūrovų apie 10–20”, – sakė pašnekovas.

Tikėjomės, kad bus daug žmonių, bet buvo rekordiškai daug.

Renginys prasidėjo 18 val. Sustiprėjus vėjo gūsiams, valandos bėgyje, sušalę dalyviai ėmė skirstytis. Tačiau nugalėtojai vis tiek buvo išrinkti.

Kiekvienas dalyvis klaviatūrą galėjo mesti po du kartus, o geriausiai pasirodžiusieji pateko į finalą, kur vėl turėjo pademonstruoti savo gebėjimus keliais metimais.

„Turime Lietuvos rekordus, tų rekordų niekas nepagerino, bet buvo labai arti. Vyrų rekordas – 44,87 m. Šį kartą vienas vyras finale numetė 38,40 m., prieš finalą – net 42,19. Moterų rekordas siekia 25,26 m. Viena moteris finale numetė apie 21,24 m., prieš finalą  – 24.38 m. Irgi buvo visai šalia, tad rezultatai buvo išties neblogi“, – pastebėjo D.Špučys.

Dalyvavo ir vaikai

Šių metų nugalėtojai dar nebuvo dalyvavę čempionate.

Nors atskiros vaikų grupės nėra, jauniausių dalyvių rezultatai irgi buvo fiksuojami. Toliausiai šie numetė nuo 10 iki 15 metrų.

Vieni klaviatūras atsinešė ir išsinešė, neturintiems paskolino organizatoriai.

„Daug kas atsinešė savo klaviatūras ir išsinešė. Galbūt laikys kitiems metams. Prieš metimą liepiame jas apvynioti lipnia juosta, nes iš pirmų renginių pastebėjome, kad kai meta išsibarsto mygtukai. Kadangi jos būna taip apvyniotos, po to nelabai tinkamos naudojimui“, – priminė pašnekovas.

Atidavė žaliavų surinkėjams

Renginys startavo 2015-aisiais. Pasak organizatorių, jo tikslas – suburti informacinių technologijų srityje dirbančius žmones ir visus, kuriuos domina ši netradicinė sporto šaka.

2020-aisiais renginys neįvyko dėl pandemijos. 2021 m. įvyko, bet dėl lietingo oro dalyvių skaičius tesiekė tik apie 20, galbūt 30 žmonių.

Žadama, kad renginys įvyks ir kitąmet. Tikimasi, kad sulauks dar daugiau susidomėjimo.

„Žinoma, planuojame. Kadangi bus septintasis, tai būtinai. Kiekvienais metais galvojame, kaip renginį išplėsti, didinti“, – kalbėjo D.Špučys.

Po renginio visas klaviatūras organizatoriai drauge su dalyviais surinko ir atidavė žaliavų surinkėjams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas kvailiau?

Kas kvailiau? portretas
Siūlau paprastesnį performansą: - kas toliau nuspjaus prieš vėją.

Girdėjau

Girdėjau portretas
Kvaila atrakcija , o muzikinis triukšmas - košmaras.

gėda

gėda  portretas
Naujiena apie įvykį kuri buvo vakar....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių