Apie 100 mergaičių svajojusi gydytoja pažadą išpildė su kaupu

  • Teksto dydis:

Kauniečiai pirmąją ginekologinę kliniką atidarė uostamiestyje. Po aštuonerių metų, sulaukę pacientų pripažinimo, Ingos Gruzdienės medicinos centro filialą planuoja atidaryti ir gimtajame mieste. Gydytoja akušerė-ginekologė I. Gruzdienė džiaugiasi, kad pavyko sukurti savo svajonių kliniką – be baltų sienų ir vaistų kvapo.

I. Gruzdienės medicinos centras, įsikūręs Klaipėdos centre, trečius metus iš eilės įvertintas sertifikatu „Stipriausi Lietuvoje“ – tai vienas žinomiausių šalies apdovanojimų. Nuostaba kyla vos įėjus pro klinikos duris: prietema, grojanti muzika ir net apžiūros kabinete kabantys autoriniai paveikslai. Planuotas pusvalandžio pokalbis su gydytoja užsitęsia iki dviejų valandų, o kalbantis net pasimiršta, jog sėdi klinikoje, o ne svečiuose pas Gruzdžius. Kokia klinikos paslaptis, kas labiausiai stebina pacientes – ne tik apie tai kalbame su gydytoja ginekologe I. Gruzdiene.

– Kodėl kauniečiai nusprendė įsikurti Klaipėdoje?

– Baigusi medicinos mokslus Kauno universitete, įsidarbinau Klaipėdos universitetinės ligoninės Gimdymo namuose, kur praleidau šešerius metus. Labai jaudindavausi dėl savo pacienčių, dažnai verkdavau, kol vyras kartą pasiūlė kurti savo kliniką. Visada turėjau kitokį požiūrį į pacientą. Įsivaizdavau, kad mano klinikoje nebus baltų sienų ir vaistų kvapo. Norėjau, kad klinikoje būtų jauku ir kvepėtų kava. Tik per tuos aštuonerius metus pastebėjau, kad kava domina nebent mano pacientes atlydinčius vyrus. Požiūris į kitokią kliniką, jos aplinką mums pasiteisino 110 proc.

Iki šiol gyvename tarp dviejų miestų – Kauno ir Klaipėdos. Šiais metais planuojame atidaryti medicinos centro filialą Kaune.

Iki šiol gyvename tarp dviejų miestų – Kauno ir Klaipėdos. Šiais metais planuojame atidaryti medicinos centro filialą Kaune.

– Kiek žinau, tuo jūsų sąsajos su Kaunu nesibaigia?

– Trys iš šešių mūsų klinikoje dirbančių akušerių-ginekologų atvažiuoja iš Kauno. Gydytojui būtina mokėti nuoširdžiai bendrauti su pacientu, gebėti viską suprantamai paaiškinti. Būtent ši pasirinkta gydytojų ginekologų komanda ir toliau darbuosis Klaipėdoje ir pradės darbus naujoje klinikoje Kaune.

– Kodėl 2019 m. pabaigoje iš senųjų patalpų prie stoties persikraustėte į Liepų gatvę?

– Klinikoje prie stoties jau nebeužteko erdvės. Įkurtuvės naujoje vietoje sutapo su pandemijos pradžia. Per pandemiją buvau vienintelė gydytoja uostamiestyje, priiminėjusi pacientes gyvai – negali konsultuoti nėščiųjų per nuotolį.

Inga Gruzdienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

– Esate sakiusi, kad per 15 darbo metų supratote savo išskirtinumą. Ką turite omenyje?

– Ginekologijoje vienas svarbiausių momentų – sukurti pacientei komfortą ir jaukumą. Žinoma, būtinas profesionalumas, paslaugumas. Tam, kad pacientė atsivertų, būtina jauki aplinka. Pokalbis užima didžiąją konsultacijos dalį. Esu emocionali, tad kiekvieną žinią – gerą ar blogą – išgyvenu vienodai jautriai. Pacientai man – kaip šeimos nariai.

Esu švelni gydytoja. Kaip moteris žinau, kaip pacientės jaučiasi. Sukuriu jaukią, ramią aplinką, kur moteris nepatirtų įtampos. Stebiu pacienčių kūno kalbą, akių kontaktą ir pagal tai sprendžiu, ar dar tęsti pokalbį, ar atsakiau į visus rūpimus klausimus. Kartais pacientės juokiasi, kad per mano konsultaciją jaučiasi kaip anatomijos pamokoje – viską suprantamai paaiškinu ir parodau.

Su nekantrumu laukiu, kada pagimdys kuri nėščioji. Visada pasidomiu, kaip jai sekėsi. Juokauju, kad gyvenime turiu daug nėštumų ir gimdymų. Noras būti gydytoja gimė labai seniai ir natūraliai. Neturėjau šeimoje medikų, bet prisimenu, kaip norėdavau lankytis ligoninėje ir stebėti sesučių darbą. Kai manęs vaikystėje klausdavo, kiek turėsiu vaikų, atsakydavau: „Šimtą mergaičių!“

– Minėjote, kad pacientės ateina susikoncentravusios į savo bėdą ir joms ne kava rūpi. Bet vis dėlto, ką jos pastebi jūsų klinikoje?

– Pacientės pabrėžia, kad klinikoje pasijaučia kaip SPA. Kartais sėdėdamos laukiamajame net užsimiršta, kur atėjo. Pacientės džiaugiasi jaukumu, maloniais kvapais, paveikslais. Nuolat girdžiu, kad mūsų klinika neprimena gydymo įstaigos.

– Kokias sveikatos bėdas padedate spręsti pacientėms?

– Per metus priimame apie 7–8 tūkst. pacienčių. Visos jos kreipiasi dėl akušerinių ginekologinių sveikatos bėdų. Mes rūpinamės moterimis nuo gimimo iki gilios senatvės. Gražu, kai mūsų klinikos pacientėmis tampa dukra, mama ir močiutė. Ypač daug dėmesio skiriu pacientėms, kurios į ginekologą kreipiasi pirmą kartą.

– Jūsų klinika neatrodo didelė, bet čia dirba daug gydytojų. Kaip patartumėte pasirinkti specialistą?

– Mes su vyru savo kliniką vadiname maža: dirba 6 ginekologai, gydytoja alergologė-klinikinė imunologė, endokrinologė, radiologė-echoskopuotoja. Visi šie specialistai Vakarų Lietuvoje yra vieni geriausių ir profesionaliausių, tad bet kurį drąsiai galėčiau rekomenduoti. Kaip klinika, norime išlikti maži, bet pagal profesionalumą ir aptarnavimo kokybę siekiame būti dideli.

www.gruzdienesklinika.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių