Autobusų eismą trikdys protestuotojai

Miesto autobusai nuo pirmadienio keleivius veš atsižvelgiant į šiltojo sezono tendencijas. Tradiciškai viešasis transportas dažniau suks prie jūros ir rečiau važiuos į centrinę miesto dalį. Savaitgalį miestiečių vėl lauks eismo apribojimai.

Dažniau – į sodus, prie jūros

„Atėjo vasara, prasideda atostogos, žmonės dažniau važiuoja prie jūros, į priemiesčius, sodus. Rečiau vyksta į centrinę miesto dalį, pramoninius rajonus. Tad koreguojame ir autobusų tvarkaraščius“, – tvirtino viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis.

Vasaros sezono metu nevažiuos 2B, 5A ir 5B, 13 numeriais pažymėti autobusai. Kaip įprasta, grąžinamas 4A maršrutas.

„Nebebus jungiamųjų maršrutų, kuriais daugiausia važiuodavo moksleiviai. Keleivius jie priveždavo prie stotelių, kur kursuoja daug viešojo transporto priemonių. Negalime leisti sau tokios prabangos vežti po kelis žmones. Prašome supratingumo“, – komentavo vadovas.

Mieste rečiau riedės 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 14, 15, 21A, 23 numeriais pažymėti autobusai. Tačiau kai kurie jų važiuos ilgiau nei šaltuoju metų laiku. Tarp tokių – 3, 8, 14 maršruto autobusai.

„Vasarą žmonės nori ilgiau pabūti miesto centre, pramogauti. Tad pailginome kai kurių autobusų važiavimo laiką. Be to, paskutinis 8-asis autobusas suderintas su traukinio iš Vilniaus atvykimu. Palikome rezervą, nes būna, kad dėl karštų orų traukiniai vėluoja“, – teigė vadovas.

Priveš arčiau kapinių

Dažniau nuo pirmadienio kursuos 6, 6E maršrutų viešojo transporto priemonės. Be to, 6A autobusai grąžinami į savo tradicinę trasą dėl didesnių keleivių srautų į pajūrį. Savaitgaliais dažniau kursuos 4-uoju numeriu pažymėti autobusai. Pakoreguota ir jų važiavimo trukmė darbo dienomis.

Du kartus dažniau vasarą važiuos 24-ojo maršruto autobusas. Panašūs pokyčiai laukia ir 11-uoju numeriu pažymėtų autobusų, kurių trasa pratęsiama iki „Ramybės“ stotelės.

Intensyviau kursuos 11A numeriu pažymėtas autobusas. 11B darbo dienų grafikas nesikeis. Tik pašalinamas šeštadienio ryto pirmasis reisas.

Pakels Pilies tiltą

Rytoj uostamiestyje startuoja Klaipėdos pilies džiazo festivalis. Renginio metu tradiciškai bus organizuojami specialūs naktiniai miesto autobusų reisai. Jie bus pažymėti 88-uoju ir 170-uoju numeriais.

88-ojo maršruto autobusas važiuos iš Senojo turgaus iki Jūrininkų prospekto stotelės ir – atvirkščiai, o 170-asis – iš Tiltų gatvės stotelės iki ligoninių miestelio ir – atgal. Šiais numeriais pažymėti autobusai riedės iki 2.30 val. Taip pat kursuos ir naktinis autobusas.

„Vasaros pradžią švęsiantys žmonės tikrai turės kaip grįžti namo“, – tvirtino vadovas.

Penktadienį nuo 17.10 iki 18.30 val. bus taikomi eismo apribojimai. Dėl regatos Danės upe bus pakeltas Pilies tiltas. Vairuotojams patariama aplenkti šią vietą.

Dėl apribojimų bus pakeista 9-ojo maršruto autobuso trasa. Tad tiltą teks aplenkti Galinio Pylimo ir Tiltų gatvėmis. Į pietinę miesto pusę autobusas važiuos iš pradžių patvirtintu maršrutu, tada – Naująja Uosto, Danės, Tiltų, Galinio Pylimo, Minijos gatvėmis, toliau – patvirtintu maršrutu.

Į šiaurinę miesto pusę jis riedės iš pradžių patvirtintu maršrutu, toliau – Minijos, Galinio Pylimo, Tiltų, Manto, Naujojo Sodo, Naująja Uosto gatvėmis, vėliau – tradicine trasa.

Šeštadienį eismą trikdys protestuojantieji prieš aukštas maisto produktų kainas. Jie 11 val. iš Neringos skvero Tiltų gatve žygiuos į Atgimimo aikštę. Autobusai važiuos paskui koloną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kamara

Kamara portretas
Išeikite į gatvę ir pasakykite, kad nepritariate visuotinei akcijai. Neišeisite, nes puikiai žinote, kad nepritariančių yra saujelė liberalų. Internete komentarus pilate, kaip vandenį, bet viešai, pikete, ar mitinge neišsakysite, kad nepritariate visuotinei akcijai. Drąsuoliai ir protinguoliai internete, o viešai - bailiai ir kvailiai.

Tam čia

Tam čia portretas
Visuotinė akcija būna kai visuomenė jai pritaria. Kodėl nenorite suprasti, kad Jūsų akcijai nepritariame ir nepalaikome?

RK.

RK. portretas
Kitaip tariant protestuotojai trukdys miestiečiams. Kas čia per eisenos? Tegu Akropolio aikštelėje protestuoja arba prie Švyturio arenos. Gal reikėtų protestuoti prieš protestuotojus? Ar ilgai dar kentėsim?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių