Darbus uostamiesčio centre žadama baigti

Į Klaipėdą vis labiau plūsta turistų srautai. Su fotoaparatais rankose atvykusiuosius kai kur dabartinis uostamiesčio vaizdas gali šokiruoti – gatvės išraustos, pastatai nubyrėję, gausybė įspėjamųjų ženklų.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas teigė, kad artėjant vasarai darbai dar tikrai nebus užbaigti.

"Šiuo metu darbų rangos sutartis sudaryta dėl šešių gatvių – Vežėjų, Daržų, Didžiosios Vandens, Sukilėlių, Teatro ir Žvejų. Daugiausia darbuojamasi prie Sukilėlių g. Pernai pradėta ir dalis Vežėjų g., bet šiuo metu pristabdyta dėl medžiagų trūkumo. Medžiagos buvo užsakytos iš Ukrainos, tikimasi jas gauti, po truputį vyksta medžiagų atvežimas. Dabar baigiama Sukilėlių g., o po to bus tvarkoma Vežėjų", – teigė V.Švedas.

Sukilėlių g. progresas matyti labiausiai. Ten jau yra grindinys iš naujų akmenų, sudėta didžioji dalis plokščių.

Vežėjų g. taip pat yra padaryti tam tikri gatvės pagrindai, sudėti bortai. Žvejų g., esančioje netoli Biržos tilo, įrengta tik maža dalis tokių pagrindų.

Rangovas turi laikytis pasirašytos sutarties nustatytų terminų.

Tikimasi, kad Sukilėlių ir Vežėjų g. bus baigtos iki šių metų spalio.

"Rangovas turi laikytis pasirašytos sutarties nustatytų terminų. Taip pat norime, kad gatvės būtų greitai sutvarkytos ir atvertos visuomenei. Įvertinus žiemos technologinę pertrauką, kuri buvo nuo gruodžio 15 iki kovo 15 d., terminas baigiasi šių metų spalį. Dėl kitų gatvių negaliu atsakyti, jų terminai baigiasi tik kitais metais", – nurodė V.Švedas.

Dėl darbų Žvejų g. rangos sutartis su Šilutės statybos bendrove "Kavesta" buvo pasirašyta pernai gegužės pabaigoje.

Kitose penkiose gatvėse dirba įmonė "VVARFF".

"Daug sutarčių sudaryta, bet vienu metu rangovams neleidžiama darbų vykdyti visur, nes privažiavimas būtų chaotiškas, nebebūtų pro kur važiuoti. Dabar norėtųsi sutvarkyti Sukilėlių ir Vežėjų g., tada tas pats rangovas dirbtų Vežėjų ir Didžiojoje Vandens g. Ir liktų tik Teatro g., kurią bandytume komponuoti kartu su Žvejų g.", – sakė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kablys

Kablys portretas
Mačiau daug senamiesčių Europoje ir ne tik, su plytelėmis ir be jų, tačiau tokių iškniausytų ir apšepusių pasitaikė nedaug. Netgi buvęs "soclageris" jau daug kur spėjo susitvarkyti taip, kad ir akiai miela, ir kojoms patogu, nors kažkokiais dideliais pinigais, įtariu, nė viena savivaldybė pasigirti negalėtų.

L.

L. portretas
Senamiestis turi buti toks koks buvo o ne naujos neišvaizdžios plyteles.Jokio grožio.

tomas

tomas portretas
sakot išlupo rankų darbo ,kad tos plyteles ir borteliai sutrupėję.Ar laikytumete į dešimt dalių sudaužytą lekštė?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių