Klaipėdos skulptūrų parko rekonstrukcija: dėl milijonų – metai teismuose

Lygiai metus trunkantis bylinėjimasis dėl teisės rekonstruoti Klaipėdos skulptūrų parką jau eina į pabaigą ir tikimasi, kad netrukus bus galima pradėti šios svarbios uostamiesčio vietos tvarkymo darbus. Tačiau jau dabar aišku, kad iki krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmečio jubiliejaus parko atnaujinti veikiausiai nebus spėta.

Vis aiškinasi santykius

2021 m. sausio pradžioje Klaipėdos savivaldybė paskelbė viešojo pirkimo konkursą Skulptūrų parko (senųjų miesto kapinių) sutvarkymo darbams su darbo projekto parengimu pirkti.

Buvo tikimasi, kad projekto pabaigtuvės kitąmet įprasmins reikšmingą uostamiesčiui sukaktį – 100-ąsias Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos metines.

Tačiau panašu, kad šiemet rekonstrukcijos turbūt nepavyks pabaigti, nes rangos darbų viešojo konkurso dalyviai tik dabar baigia aiškintis santykius teismuose.

"Darbo grupė, kuri buvo sukurta projekto vykdymo priežiūrai, nedirba jau metus, kadangi vyko bylinėjimasis ir rekonstrukcijos darbai neprasidėjo", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Paveldosaugos skyriaus vadovas Vitalijus Juška.

Kova dėl pinigų

Skulptūrų parkas, užimantis beveik 10 ha ploto teritoriją, bus tvarkomas pagal bendrovės "Klaipėdos projektas" 2018 m. parengtą techninį projektą.

Darbai vyks trimis etapais. Pasiūlymo kaina negali viršyti 3,18 mln. eurų su PVM. Šios lėšos bus skiriamos iš miesto biudžeto.

Numatyta, kad sutartis su konkurso laimėtoju galios iki visiško įsipareigojimų įvykdymo, bet ne ilgiau negu 48 mėn. nuo jos įsigaliojimo.

Klaipėdos savivaldybės Teisės skyriaus vadovas Andrius Kačalinas patvirtino, kad paskutinės instancijos Aukščiausiasis Teismas mėnesio pabaigoje turėtų priimti nutartį.

Po to tikimasi sudaryti sutartį su rangovais ir pradėti darbus.

"Teismas mums leido vykdyti pirkimo procedūras, bet neleido sudaryti sutarties. Mes jau esame atlikę visas procedūras iki sutarties sudarymo. Dabar sėdime ir nieko negalime daryti, laukiame, kol pasibaigs kasacinis procesas", – teigė A.Kačalinas.

Andrius Kačalinas: laukiame, kol pasibaigs kasacinis procesas.

Prieš metus Skulptūrų parko rekonstrukcijos konkursui keturi tiekėjai buvo pateikę pasiūlymus.

Tada pirkimą apskundė antros vietos laimėtojas. Po teismo sprendimo, kai jo ieškinys buvo patenkintas, perskaičiavus visus balus, antros vietos teikėjas atsidūrė pirmoje vietoje.

"Bet toliau, vykdant pirkimo procedūras, jie nesugebėjo pagrįsti savo kvalifikacijos ir buvo atmesti. Todėl pirmoje vietoje atsidūrė vėl tas pats teikėjas, kuris buvo pirmas iki teisminio ginčo", – paaiškino A.Kačalinas.

Medžiai – grėsmingai pasvirę

Kai teisinis ginčas baigsis ir galiausiai bus pasirašyta sutartis su rangovu, nedelsiant turėtų prasidėti pirmasis parko tvarkymo darbų etapas.

Jame numatyta šalinti sausus, pažeistus, grėsmingai pasvirusius medžius.

Medžiai bus šalinami, atidengiant senųjų medžių siluetus, suteikiant pastariesiems daugiau erdvės ir šviesos.

Parko teritorijoje inventorizuoti 1 606 medžiai ar medžių grupės.

Numatyta šalinti 536 medžius. Dėl to dar neprasidėjus parko rekonstrukcijos darbams jau buvo kilęs didelis kai kurių veikėjų nepasitenkinimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
jie nepajėgia nieko tikrai verto suprojektuot ar suplanuot. Viskas papigiaja viskas per blatą o dar trečdalį reikia nuplaut į šoną..tai ir turim apgailėtinas Klaipėdos miesto ,,rekonstrukcijas".Tikrai kad geriau jau sutvarkytų kas likę ir užtektų. O tai nykros vietoje jaukumo patrauklumo nesukuria

to 4

to 4 portretas
Apie kokį groI kalbėte,.ten senos kapinės.. anaiptol miesto centrą vieni tel vieta kur dvelkia ramybe. Ar būtina vartoti ska iškeisti išgriauti.. paziirwkite I ką pavirto Ąžuolyno parkas..beveidis su krūva problemų.

4

4 portretas
Senai reikėjo tvarkyti ta parką, nieko ten rimto ir jokio grožio ir nereikia gailėti pinigų, o tai i Vilnių išeis visi
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių