Dėl politinės reklamos – nepatogumai: trukdo net vairuoti

Uostamiesčio gyventojai piktinasi, jog kai kuriuose Klaipėdos vietose esančios politinės reklamos įrenginiai trukdo net vairuoti. Ne išimtis – ir prie parduotuvės esančios įvažos palikta priekaba su dideliu reklamos stendu. Skundžiamasi, kad dėl jo gabaritų vairuotojai nemato kelio, taip susidaro kamšatys ir net avaringos situacijos.

Debreceno gatvėje netoli vieno prekybos centro palikta lengvojo automobilio priekaba supykdė ne vieną vairuotoją, diskusijų kilo ir socialiniuose tinkluose.

„Norintieji patekti į Seimą visais būdais platina savo reklamas. Vieno jų reklama pastatyta ties įvaža į gyvenamąjį kvartalą ir parduotuvę. Didelė reklama trukdo eismui, ties įvaža nuolat susidaro automobilių spūstys, kadangi ribojamas vairuotojų kelio matomumas“, – piktinosi moteris.

Pasak Vyriausiosios rinkimų komisijos Mokymų ir komunikacijos skyriaus atstovės Indrės Ramanavičienės, Rinkimų kodekse yra numatytas draudimas įrengti ir skleisti išorinę politinę reklamą automobilių keliuose ir jų sanitarinės apsaugos zonose.

„Draudžiama reklamą įrengti gatvėse ir prie jų, jeigu ji gali užstoti technines eismo reguliavimo priemones, kelio ženklus, pabloginti matomumą, akinti eismo dalyvius, atitraukti jų dėmesį ir taip kelti pavojų eismo dalyviams“, – pabrėžė I. Ramanavičienė.

Jos teigimu, rinkėjams, pamačiusiems tokį, jų nuomone, trukdantį saugiam eismui objektą, apie tai reikėtų pranešti policijos pareigūnams, o šie atvykę įvertintų situaciją eismo saugumui.

Klaipėdos savivaldybės Administravimo departamento Administracinės veiklos, kontrolės ir prevencijos skyriaus vyriausiasis specialistas Linas Lapinskas patikino, kad šiuo atveju priekaba pastatyta nepažeidžiant Kelių eismo taisyklių.

„Prieš rinkimus visi matome keliuose ir mieste tokiu būdu pateikiamas reklamas, dažniausiai tokios transporto priemonės būna pastatytos nepažeidžiant eismo taisyklių“, – pastebėjo L. Lapinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geda

geda portretas
TAI JO FORMALIAI NEPAZEIDZIA...FORMALIAI....tipo nepagautas ne vagis...ziu uz ka balsuojam...

anonimui

anonimui portretas
kokių biudžeto pinigų? Gal tau su galva negerai. Ar tikrai visi tokie nedašutę, jei tiki tokiom nesąmonėm.

taigi

taigi portretas
Būtų nepotinio Broilerio snukis, tai net gatvę apšviestų :)))
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių