Dragūnų batalione – nauji veidai

Klaipėdoje dislokuotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionas pasipildė apie 500 būsimųjų karių, atvykusių iš šešių Lietuvos regionų.

Per devynių mėnesių tarnystę batalione jie įgis kario įgūdžių, išmoks rikiuotės subtilybių, karinį statutą, karinės taktikos ir daugelį kitų dalykų.

Lietuvos kariuomenės duomenimis, 430 karių tarnauti atvyko savanoriškai arba pasirinkę tarnybą atlikti pirmumo tvarka, o kiek daugiau nei 70 jaunuolių pašaukti privalomai.

Pirmąją atvykimo į batalioną dieną, pirmadienį, naujieji kariai gavo uniformas ir ekipuotę, susipažino su daliniu ir įsikūrė kareivinėse.

Šiemet karių atvyko daugiau negu pernai.

"Antradienį jų diena buvo labiau administracinė, turėjo išklausyti visus bataliono instruktažus. Kol kas viskas vyko sklandžiai. Šiemet karių atvyko daugiau negu pernai. Praėjusiais metais išleidome beveik 350 karių, šiemet sugužėjo apie 500. Kariai atvykę iš Pabradės, Vilniaus ir kitų miestų", – sakė Lietuvos kariuomenės LDE Jono Karolio Chodkevičiaus PB "Žemaitija" LDK Butigeidžio dragūnų bataliono štabo S5 skyriaus civilių ir kariškių bendradarbiavimo specialistė Margarita Melinytė.

Kaip nurodyta oficialioje Lietuvos kariuomenės svetainėje, pirmosiomis savaitėmis jaunieji kariai mokysis rikiuotės ir karinio statuto, karinės taktikos, inžinerijos, topografijos, ryšių ir medicinos, susipažins su ginklais ir ryšio priemonėmis.

Vėliau jie bus suskirstyti į šaulius, kulkosvaidininkus, granatininkus, minosvaidininkus, ryšininkus, žvalgus ir treniruosis atlikti savo funkcijas.

Antroje tarnybos pusėje kariai pradės mokytis dirbti tam tikro padalinio sudėtyje, o tarnybą užbaigs mokėdami atlikti būrio, kurį sudarys 35 kariai, operacijas.

Baigę devynių mėnesių tarnybą, jaunieji kariai pateks į aktyvųjį kariuomenės personalo rezervą ir periodiškai bus kviečiami į pratybas ir mokymus.

Už karo prievolininko pareigų nevykdymą bauda gali siekti nuo 60 iki 210 eurų, už neatvykimą į privalomąją karo tarnybą – nuo 280 iki 450 eurų, o už šaukimo į privalomąją karo tarnybą vengimą taikoma baudžiamoji atsakomybė ir skiriama bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių