Gamta kuria meno šedevrus: Klaipėdoje – medžių suoliukas

Gamta – tikra menininkė, kurios kūrinių apstu visur, tik ne visada juos pastebime. Jų galima rasti net ir Klaipėdoje. Vienas jų – natūralus gyvas suoliukas, sujungęs du, vieną šalia kito augančius medžius.

Sausio 15-osios gatvėje arčiau Minijos g., už vienos degalinės, ant nedidelės kalvelės, stūkso keli medžiai.

Juos iš toli matantys praeiviai nepasakytų, kad yra kažkuo ypatingi. Tačiau priėjus arčiau galima išvysti tikrą meno instaliaciją – medžių suoliuką.

"Netikėtai užtikau įdomų gamtos objektą. Du medžiai, kurie pusės metro aukštyje – suaugę. Jie atrodo lyg vientisas kūnas. Mano supratimu, tai įdomus ir retas gamtos eksponatas, galėsiantis sudominti botanikus", – tikino dienraščio "Klaipėda" skaitytojas.

Panašu, kad tai – gamtos išdaiga, o ne žmogaus.

Pasak Klaipėdos universiteto Botanikos sodo direktorės Astos Klimienės, šis gamtos objektas – absoliuti gamtos išdaiga.

"Čia nėra žmogaus įsikišimo. Panašu, kad tai – gamtos išdaiga, o ne žmogaus. Galbūt nulinko šakelė ir išaugo, arba šakos susipynė ir suaugo, bet tikrai panašu, kad tai padarė gamta. Anksčiau nesu to mačiusi, atrodo tikrai įdomiai", – teigė A.Klimienė.

Pasak pašnekovės, pasižiūrėjus į lapelius galima spėti, kad tai – medis, primenantis ievą, tačiau kol kas nėra to įrodančių požymių – nematyti baltų žiedų.

Įprastai, šie medžiai išauga nuo 6 iki 15 ir net daugiau metrų aukščio bei žydi gegužės mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
"įskiepytas" suoliukas..

Magyla

Magyla portretas
Ne ievos. Ievų dabar pats žydėjimas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių