Gargžduose prasideda 770-ojo miesto gimtadienio renginiai

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį prasideda keturias dienas truksiantys Gargždų miesto gimtadienio renginiai.

Miestas jubiliejų pradės švęsti Gargždų krašto muziejuje atidarant parodą „Gargždai mano kūryboje“.

Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas pažymi, kad 770-ąjį jubiliejų pasitinkantys Gargždai – vienas seniausių miestų Lietuvoje.

„Tad gargždiškių bei miesto svečių laukia daugybė išskirtinių renginių: pasirodymai, muzikos žvaigždžių koncertai, sporto varžybos, istorijos parkas, tradicinė jaunimo diena ir kiti. Tad dar kartą kviečius visus – ir mažus, ir didelius – švęsti kartu ir toliau būti mūsų miesto istorijos dalimi“, – savivaldybės pranešime sako meras.

Tuo metu penktadienį Minijos slėnyje vyks Klaipėdos rajono vaikų ir jaunimo festivalis „O mes – vaikai, o mes – pasaulis“, taip pat miestiečiai ir Gargždų svečiai galės pasiklausyti Lietuvos atlikėjų.

Dar kartą kviečius visus – ir mažus, ir didelius – švęsti kartu ir toliau būti mūsų miesto istorijos dalimi.

Birželio 2-ąją dieną miesto gimtadienio renginiai persikels į Minijos slėnį, kur taip pat numatyta turtinga renginių programa.

Anot savivaldybės, pagrindinę šventės dieną – šeštadienį, savivaldybės aikštėje veiks senovinių automobilių paroda, Gargždų parke bus pristatoma Renių dvaro istorija bei Žemaitija ir Mažoji Lietuva, veiks Kuršių gyvenvietė, LDK laikotarpio stovyklavietė, J. Lankučio viešojoje bibliotekoje vyks kraštiečių susitikimas.

Vakare miestą sveikins meras, svečiai, bus suteikiamas Gargždų miesto garbės piliečio vardas bei vyks koncertas ir ugnies misterija „Gargždai 770 – įkvėpti istorijos“.

Sekmadienį bus aukojamos Gargždų miestui skirtos Šv. mišios.

Gyvenvietė Garisdos vardu pirmą kartą paminėta 1253 metais Livonijos ordino ir Kuršo vyskupo žemių dalybų akte. Tuo metu nuo 1563-iųjų yra minimas Gargždų valsčius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne tik juokingiausia

ne tik juokingiausia portretas
KALIPĖDOS MIESTO 770-OJO GIMTADIENIO RENGINIAI 2022-07-28 Švenčiantis Kaunas pakviestas į 770-ąjį gimtadienį! 2023-05-28 Kurorto festivalis „Myliu Palangą 770“ 2023 birželio 2 – 4 d Gargždai pirmąjį vasaros savaitgalį pasitiks šventiškai, 770-mečio jubilieju 2023 birželio 1-4 dienomis Kretinga šiemet švenčia 770-ąjį jubiliejų.2023 birželio 7-11 jūs kam čia pisat protą debilai, toks jausmas, kad prieš tiek metų atėjo ped eras tai iš europos, išžudė vietinius gyventojus ir nusprendė, pasikase savo šiknaskyles, nes ten vienas ped ofil as mokėjo rašyti iš tos gaujos, kuris čiulpė popiežiui, bus taip, kiek ten vietiniai indėnai gyveno prieš tai mums pofik

Puiki proga išsiaiškinti

Puiki proga išsiaiškinti portretas
Prichvatizavimo apimtys kokios tose apylinkėse? Savininkų ten nebuvo jokių. Esamu metu atsirado ir žemės atseit savininkai, ir miškus išsidalino. Kaip reikės atiduoti atgal valstybei? Ten buvo laikomi labai defektyvūs žmonės tokiame dvarelyje, eksperimentus su jais darė nustatę, jog yra palikuonys artimų giminių kai pusbroliai su pusseserėmus ir dėdės su dukterėčia vaikų nesveikš susilaukdavo paskendę girtuoklystėje. Ten pasienio ir labai didelio ilgamečio išsigimusiųjų izoliavimo zona ties Gargždais, jų palikuonys esamu metu ur susirinks pasimatuoti, kuris dar nors kažkiek proto likučių turi ir išsiaiškinti kiek kas kam skolingi, pavyzdžiui, didesnius žemės plotus užsiėmusieji naudojosi dingstimkad visi dokumentai dingę, bet taip nėra. Naujieji savininkai organizavo fiktyvios teismus ir oapirkinėjo liudytojus tiesiog už butelį ur šie liudijo meluodami, kad arti 80 ar daugiau hektarų savininkė yra kokia apsivogusi TSRS priverstinio darbo zonoje vargšelė, parsivežus ne tik vogtų rublių.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių