Gelbėtojai ruošiasi vasaros sezonui

Ruošiantis vasaros sezonui, visą kovo mėnesį vyksta būsimų gelbėtojų registracija. Kol kas užsiregistravo dvi dešimtys pretendentų, daugiausia – vaikinai. Iki starto – birželio 1-osios tikimasi sulaukti ir apmokyti 70 gelbėtojų komandą.

Pasak „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Siakki, naujokai jau domisi, kokie apmokymai jų laukia.

„Jau užsiregistravo 23 žmonės, keturios merginos, septyni senbuviai, o visi kiti – naujokai. Dažniausiai senbuviai registruojasi gegužės mėnesį. Jie jau žino visą procedūrą. Daug kas iš naujokų rašo, klausia, kaip ten bus, nes neturi patirties. Viskas ateina bėgant laikui, tad visko išmoks per apmokymus, sužinos, ką ir kaip daryti“, – tikino pavaduotojas.

Jis priminė, kad pamokos, kaip gelbėti skęstančiuosius, kaip suteikti pirmąją pagalbą, gali praversti ne tik dirbant gelbėtoju.

Nors tarp užsiregistravusių yra nemažai senbuvių, jiems vis tiek reikės baigti apmokymus, kad prisimintų išmoktas pamokas ir patobulintų žinias.

Pirmoji gelbėtojų atranka planuojama balandžio 21 d., antroji – gegužės 13 d. Po pirmos atrankos formuosis pirmoji gelbėtojų grupė, po to – antroji. Grupę sudarys 30–35 gelbėtojai.

„Svarbiausia – nebijoti, eiti, bandyti savo jėgas. Gelbėtojų saugumas mums – pirmoje vietoje“, – pažymėjo A. Siakki.

Gelbėtojai darbuosis Smiltynėje, Melnragėje, Giruliuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių