Girta darželyje užfiksuota direktorė toliau dirba

Vaikų lopšelio-darželio „Inkarėlis“ vedėjos Rimos Savvos, prieš savaitę policijos užfiksuotos darželyje girtos, karjeros perspektyvos turėtų paaiškėti šiandien darbo dienos pabaigoje. Tuo metu įstaigos direktorė toliau dirba savo darbo vietoje.

Pirmadienį lopšelio-darželio darbuotojai nustebo pamatę direktorę darbe. R. Savva sukvietė pavaldines ir surengė trumpą susirinkimą. Ji atsiprašė visų už savo poelgį ir prašė suteikti dar vieną galimybę.

Antradienį ryte Klaipėdos savivaldybės atostogaujančią Švietimo skyriaus vedėją pavaduojanti patarėja Vida Bubliauskienė tikino nežinanti apie tai, kad prieš savaitę nuo pareigų nušalinta R. Savva dirba. Jai tai buvo naujiena.

Tuo metu tarnybinį patikrinimą atliekančios komisijos pirmininkė Inga Gelžinytė-Litinskienė patikino, kad girta darželio direktorė nuo darbo buvo nušalinta tik tą dieną, kada buvo nutverta neblaivi. Priminsime, kad policijos pareigūnai prieš vidurdienį fiksavo įstaigos vadovei 1,75 prom. girtumą.

Kol atliekamas tyrimas, ji dirba.

„Dabar, kai jos nedarbingumas pasibaigė, o tarnybinis patikrinimas tebevyksta, direktorė dirba. Darbo kodeksas numato, jei žmogus dėl tam tikrų priežasčių negali dirbti, jis nušalinamas tą dieną. Juk čia nėra nusikalstamos veikos. Kol atliekamas tyrimas, ji dirba. Žinau, kad ji vakar buvo darbe“, – patikino I. Gelžinytė-Litinskienė.

Ar girtos moters nedarbingumo pažymėjimas vėliau buvo anuliuotas, valdininkė nenorėjo komentuoti.

Sprendimas, pasak komisijos pirmininkės, turėtų būti skelbiamas antradienį darbo dienos gale.

R. Savva papasakojo, kad nedarbingumas jai baigėsi penktadienį.

Paklausta, ar nedarbingumas jai nebuvo atšauktas, darželio direktorė patikino, kad neapmokėta už nedarbingumą bus tik tą dieną, kada ji buvo neblaivi, tai yra pirmadienį.

„Gydytoja iškvietė dar kartą ir patvirtino man ligą“, – paaiškino R. Savva.

Paklausta, ar darželio darbuotojai kitų priekaištų jai kada yra išreiškę, R. Savva tvirtino niekada jokių pretenzijų ar priekaištų neišgirdusi.

„Vakar surinkau kolektyvą ir atsiprašiau, nors aš tuo metu buvau ne darbo vietoje, darbo santykių jokių nevedžiau. Dabar laukiu tarnybinio patikrinimo išvadų. Jeigu būtų suteiktas šansas, norėčiau dirbti“, – kalbėjo 65-erių R. Savva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Das ist fantastisch

Das ist fantastisch portretas
Pajuskite skirtuma: Girta darzelio vedeja ar girtas tesejas

tikekimes geresnio

tikekimes geresnio portretas
Darzelyje dirba girtuokle, be atsakomybes, kaip gali merijos virsaitis toki fakta toleruoti, tikekimes nauja valdziuke tvarkysis su girtuokliais kategoriskai, prie senos buvo daug kalbu apie velnio lasus....ten...

kol nepragers paskutinio vaiko lgbt-istams

kol nepragers  paskutinio vaiko lgbt-istams portretas
tol ir ,,,dirbs,, --gers.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių