Į Palangą jau plūsta poilsiautojai: verslininkai įspėja apie augsiančias kainas

  • Teksto dydis:

Prasidedant pajūrio kurortų sezonui, miestai ruošiasi turistams, atsinaujina, pildo renginių programas. Apie ateinantį vasaros sezoną – LNK pokalbis su Palangos miesto meru Šarūnu Vaitkumi.

– Sezonas ne už kalnų. Kaip jam pasiruošėte, ar jau beldžiasi turistai?

– Tikrai beldžiasi. Palanga sezoniškumo turi vis mažiau, nes žmonės nusipirkę Palangoje daug nekilnojamojo turto, todėl baigia darbus ir atvažiuoja, praleidžia savaitgalius. Savaitgaliais būna daug žmonių, jie naudojasi mūsų infrastruktūra – baseinais, koncertų salėmis, renginiais. Aktyviajam laikotarpiui esame pasiruošę ir laukiame svečių.

– Turite tikrai ne viena naujieną, ypač susijusią su pliažais. Kokios jos?

– Turbūt pagrindinis dalykas, ką žmonės lanko, – paplūdimiai. Poilsiautojams norisi jaustis komfortabiliai, kad paplūdimiai būtų švarūs. Taryba praėjusiais metais priėmė sprendimą paplūdimius suskirstyti į penkias zonas. Bus pliažų pavadinimai. Prasidės nuo Klaipėdos rajono ribos ir tęsis iki Būtingės terminalo. Naujovė šiais metais – pirmame paplūdimyje, kuris ribojasi su Klaipėdos rajonu, gyventojų ir svečių prašymu, taryba apsisprendė ten įrengti nudistų pliažą. Taip pat Šventojoje atsiranda dar viena naujovė – paplūdimio ruožas su augintiniais. Palangoje jis įrengtas prieš keletą metų ir sutvarkyta infrastruktūra. Turime smėlio valymo mašiną, tikrai paplūdimiai bus švarūs.

A. Jašinskienės / BNS nuotr.

– Palangą papuošė didžiulis apžvalgos ratas.

– Turbūt didžiausia naujovė – kad Palangą galės pamatyti iš paukščio skrydžio – tai apie 40 m aukščio įrenginys, pro kurį matysis Tiškevičių paveldas, giedrą dieną Klaipėda, Šventoji. Šis ratas veiks ištisus metus. Dar viena naujovė – kviečiame tame rate ir pasipiršti. Yra speciali kabina, kur jaunikis gali pasiūlyti savo širdį su taure šampano.

– Artėja daug įvairiausių renginių ir pramogų?

– Kviečiame visus birželio 3–5 d. į „Mylių Palangą“ festivalį, kuriame šiais metais išskirtinai daug dėmesio, renginių, nes dvejus metus iš eilės buvo COVID-19. Bus daug renginių šeimoms, vaikams. Su įspūdinga programa atvažiuoja Vokietijos teatras, laukia koncertas, kuriam ruoštasi dvejus metus, Jūratės ir Kastyčio skvere, koncertas nemokamas. Mūsų orkestras su Linu Adomaičiu parengė valandos programą, lazerių šou. Fejerverkų šiais metais atsisakėme, juos pakeisime kitomis priemonėmis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Apie artėjančią vasarą – pokalbis su Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadove Ingrida Valaitiene.

– Ar jau pildosi rezervacijos vasarai?

– Žinoma. Jau viešbučiai fiksuoja 50–60 proc. užimtumą. Pildosi labai sparčiai. Tendencijos kaip praėjusių metų, situacija gera.

– Viskas brangsta. Kokia situacija su apgyvendinimu?

– Apgyvendinimo nakvynės kainos šiek tiek bus didesnės dėl šalyje fiksuotos infliacijos. Kaina gali būti 10–15 proc. didesnė. Kurorto svečiai turėtų tai pajausti nuosekliai, nesusidurs su kainų šuoliu liepą ir rugpjūtį.

– Minėjote, kad restoranai keičia meniu. Ar dėl augančių kainų, ar kitų priežasčių?

– Meniu keičiami norint įvesti sezono naujienas. Mes rekomenduojame tai daryti kiekvieną sezoną. Restoranai tai daro, visada tokia tendencija buvo. Žinoma, peržiūrimos ir žaliavos, produkcija, siekiama, kad kaina pateisintų gyventojų lūkesčius, būtų prieinama ir skanu.

– Kokios dar laukia naujovės atvykstančių į Palangą?

– Esame atnaujinę SPA ir sveikatingumo programas. Restoranai pasiruošė naujus meniu. Taip pat kviesime į temines degustacines vakarienes, lauko terasas, kuriose dar neskambėjo muzika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

W

W portretas
jokie jie verslininkai , tiesiog smulkus žulikėliai , pajuode gobšuoliai , nors toks ju užsiėmimas , o pirkti paslauga ar ne priklauso nuo runkelio durnumo laipsnio

onute

onute portretas
tris valandas pabuvom juodkrantes papludimy.kad i toletus eitu,nu retas kuris,nors zmoniu pilna.telieka eiti i jura

Vika

Vika portretas
Kiek pavydelniku! Jiems Palanga ir durneliu ir primyzta ir tokia ir kitokia - peikia net susiriesdami, nes kisene per plona, negali sau leisti tos Palangos. Stai ir pavydas bamba griauzia. O kas del primyztos juros,tai patys ir myza, nes kas to nedaro, tai taip ir negalvoja. Ir ta "svari jura" kur nors Turkijoje - juokina. Nes patys ten vaziuoja ir abejoju, kad keicia iprocius. Jeigu ta daro Lietuvoje, tai ta pati daro ir Turkijoje. Cia jau kaip du kart du...
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių