Į stovyklą – ne tik dėl banglenčių

Jau aštuntus metus vaikų vasaros poilsį organizuojanti banglenčių mokykla Melnragėje kviečia jaunuolius į vaikų vasaros stovyklą, kurioje jie turės galimybę išmokti banglenčių sporto subtilybių.

Nors iki pirmosios stovyklos pamainos – dar kelios savaitės, į ją užsiregistravo jau apie kelios dešimtys įvairaus amžiaus vaikų.

Stovykloje dirbs tik patyrę, aukštos kvalifikacijos instruktoriai ir treneriai, pasiruošę išmokyti ne tik banglenčių pagrindų, bet ir tobulinti riedlenčių sporto įgūdžius, ugdyti atsakomybę, drausmę, savarankiškumą.

Anot įstaigos „Banglentė“ vadovo Tomo Ūkso, per visą vasarą bus daugiau nei dešimt pamainų, pirmoji prasidės birželio 16 d.

„Kol kas užsiregistravo labai daug naujokų. Šiuo metu užpildyta apie 50 proc. pamainų, manau, kad senbuviai laukia paskutinio momento. Iš viso turime jau 40 vaikų. Pamainų šiemet – 11. Dvi pirmos pamainos bus skirtos mažesniems vaikams, nuo 7 m. Matėme, jog yra toks poreikis ir noras, tėvai prašydavo, kad priimtumėme“, – pažymėjo pašnekovas.

Viena pamaina truks penkias dienas. Per jas, anot vadovo, galima išmokti itin daug dalykų, susijusių su šiuo sportu.

„Patyrę mokysis kartu su naujokais, bet instruktoriai pasidalins grupėmis. Pamainoje galės būti apie dešimt vaikų arba mažiau, po du, tris, keturis vaikus. Patogiau dirbti mažesnėmis grupėmis – instruktoriui lengviau juos mokyti, o ir vaikai daugiau dėmesio ir patarimų gauna“, – pastebėjo T. Ūksas.

Be užsiėmimų banglente taip pat vyks riedlenčių praktiniai mokymai krante, plaukimas irklente, taip pat vaikai galės smagiai praleisti laiką paplūdimyje žaisdami tinklinį, kvadratą, lėkščiasvydį. Vyks ir ekskursijos pas gelbėtojus jūros pakrante.

„Išmoks banglenčių sporto pagrindų, saugumo vandenyje pagrindų – kaip elgtis šalia vandens ir jame, kad būtų saugūs, taip pat išmoks banglenčių, riedlenčių technikos. Kas bus jau ne pirmus metus, jiems programa šiek tiek pasunkinta. Sportininkai iš mūsų stovyklos čempionatuose laimi pirmąsias vietas. Mergaitė, būdama keturiolikos, tapo Lietuvos čempione, dalyvavo tarp suaugusiųjų. Tad panašu, kad progresas yra“, – džiaugėsi T. Ūksas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių