Įsiuto dėl vaikų pasodintų medžių: daromas cirkas

Klaipėdos lopšelių-darželių iniciatyva uostamiesčio gimtadienio proga pasodinti šermukšnių sulaukė nepasitenkinimo. Vos tik darželinukai baigė trypti išvarpytą žemę aplink medelius, Klaipėdos savivaldybė tą pačią dieną gavo gyventojo skundą – esą medžiai susodinti pėsčiųjų take.

Idėja Klaipėdos 770-ųjų įkūrimo metų proga padovanoti miestui kokią nors dovaną kilo lopšelio-darželio "Čiauškutė" bendruomenei.

Darželio vadovė Jolita Skirpstaitienė tikino, kad prie idėjos įgyvendinimo prisidėjo ir kitos ikimokyklinio ugdymo įstaigos, vietą medžiams parinko Aplinkosaugos skyrius, medžių sodinimo technologiją prižiūrėjo mieste dirbantys želdynų specialistai.

"Niekas nieko nesodino be leidimų. Dieve mano, tai jau pasiskundė? Ugdymo įstaigos norėjo miestui padovanoti šermukšnių alėją. Vietą parinko kraštovaizdžio specialistai", – pasakojo J.Skirpstaitienė.

Skunde savivaldybei gyventojas piktinosi tokia iniciatyva ir nurodinėjo surasti kaltus, kurie leido tokius darbus vykdyti.

Šermukšnis – nacionalinis Ukrainos medis, tai taip pat lėmė mūsų pasirinkimą.

"Į pėsčiųjų taką pasodino medžius? Kas už tokį darbą atsakingas? Kas į pėsčiųjų taką pasodinti medžius davė leidimą? Apie pėsčiųjų takų būklę pranešu ne pirmą kartą ir ne pirmi metai, bet, matau, tai yra ignoruojama ir, negana to, daromas "cirkas", – širdo gyventojas.

Darželio "Čiauškutė" direktorė J.Skirpstaitienė tikino, kad prašymą leisti sodinti medžius matė ir Miesto tvarkymo skyrius, leidimą davė savivaldybė.

"To tako net nesimatė. Jis buvo užneštas žeme ir apaugęs žole. Iš viso pasodinome 18 šermukšnių, trims buvo numatyta vieta ties loma, kur bekasant ir buvo aptiktos kelios senos plytelės. Tai labai senas šaligatvis, gal net sovietinių laikų. Mes patys buvome nustebę. Specialiai į taką niekas nieko nesodino. Įmonės "Klaipėdos želdiniai" darbuotojai turėjo išvežti plyteles", – akcentavo J.Skirpstaitienė.

Medžiai antradienį buvo sodinami tarp Debreceno gatvės ir Baltijos prospekto.

"Kaip tik visas grožis mums po langais. Labai džiaugiamės. O to takelio net nesimatė, niekas ten nevaikščiojo, keista, kad toks pasipiktinimas kilo", – kalbėjo lopšelio-darželio "Želmenėlis" vadovė Laima Sireikienė, kurios ugdymo įstaiga yra arčiausiai šermukšnių alėjos.

Šermukšnius pasirinkta sodinti dėl to, kad jie augdami formuoja apvalią lają.

"O rudenį raudonai nusidažo šermukšnių uogos. Šermukšnis – nacionalinis Ukrainos medis, tai taip pat lėmė mūsų pasirinkimą", – sakė J.Skirpstaitienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ten vietos kad eiti pilna

Ten vietos kad eiti pilna portretas
Kaip ten kažkam gali trukdyti medeliai? Ten visam sodui vietos yra.

Drama

Drama portretas
Tai kaip visada atsiras tu bobučių kuriems vaikai trukdo gyventi, kaip bute naktį girdi vaikų žingsnius ar kažkas tokio ir kviečia policija dėl triukšmo....

Niekas neturi širdies.

Niekas neturi širdies. portretas
Na pasižiūrėkit dėl ko problema? Kokia čia bėda? Na pasodino ne ten. Na taip išėjo...Tai ar reikia dabar kelt štormą dėl tokio menkniekio? Esmė taigi tame kad vaikučiai patys darė tokį tikrai gerą darbą, buvo nusiteikę kad čia jų medeliai augs, žaliuos, kad jie gamtai naudą neš(manau taip auklėtojos pasakojo..) O dabar atsirado kažkoks dėdė kuris puolė viską gadint ir reikalauja viską naikint nes jam kažkoks takas yra svarbiau..Kaip šitą reikės vaikučiams paaiškint? Kad gyvenime piktas trolis nuolat bus kažkur netoliese ir ne tik juos kontroliuos, sakys ką jie privalo daryt, bet ir viską ką jie sugalvoja sunaikins? Kadangi jis stipresnis ir žino kaip tą padaryt. Ne, šiame mieste, šioje šalyje niekas neturi ne tik širdies bet ir Laisvės..
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių