Joniškės kapinėse – nauja tvora

Joniškės kapinėse prasidėjo remonto darbai. Nuo ketvirtadienio darbininkai ėmė šalinti daugelį metų stovėjusią mūrinę tvorą, iki šiol skyrusią sodų bendrijos „Diana“ gyventojų namus ir mirusiųjų kapus.

Iki namų – nepilnas metras

Savivaldybės tarybos sprendimu mūrinę tvora nugriauti būtina, nes ji avarinės būklės ir kelia pavojų tiek kapavietėms, tiek šalimais gyvenantiems žmonėms.

Vietoje senosios tvoros, palei Tylos gatvę iškils nauja segmentinė permatoma tvora. Sodų gyventojai piktinasi, kad sprendimas buvo priimtas be jų žinios.

„Savivaldybė neinformavo, kokią tvorą dės. Senąją tvorą reikėjo remontuoti, nes ji – avarinės būklės. Mes buvome jiems rašę, kad ji griūva. Prieš keturis metus ją buvo pradėję remontuoti ir į buvo įrengę skardinę nepermatomą tvorą. Tačiau lapkričio 18 dieną, kai su manimi susisiekė rangovas, informavo, kad bus dedama permatoma segmentinė tvora. Koks bus vaizdas? Tiek iš kapų pusės žiūrint vaizdas atsivers į gatvę, tiek mums, gyventojams, atrodys, kad kapai gatvėje. Atstumas yra nepilnas metras, vietomis paminklai iš viso prie gatvės. Kas būdavo kapinėse nematydavo sodų. Kas atvažiuodavo ar eidavo gatve irgi nematydavo kapų“, – teigė sodo bendrijos „Diana“ pirmininkas Sigitas Stankūnas.

Tai yra laikinas sprendimas, padėsiantis apsaugoti gyventojų turtą ir pačius gyventojus nuo galimo staigaus tvoros griūvimo.

S.Stankūno teigimu, gyventojai tenori, kad tvora būtų tokia, per kurią nieko nesimatytų kaip ir anksčiau, nes skirtų gyvenamuosius namus ir kapus.

Ruošiasi susitikimui

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus patarėjos Daivos Breivės, sprendimas dėl segmentinės tvoros nėra galutinis.

„Tvora, kurią mes šiuo metu remontuojame, yra pripažinta avarine, kadangi ji suskilusi, sukrypusi ir bebyranti. Gavus papildomą finansavimą buvo imtasi skubių darbų šią tvorą nugriauti ir kol kas pastatyti segmentinę tvorą, kad nesukelti pavojaus tiek gyventojams, tiek greta esančioms kapavietėms“, – tikino D.Breivė.

Daiva Breivė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Žadama, kad visi sprendimai bus derinami su sodų gyventojais.

„Dėl tolimesnio tvoros apipavidalinimo mes dar sprendžiame. Turėsime pasitarimą, spręsime, ar apželdinti, ar dėti segmentinės juostos skirtukus. Tvora yra laikinumo stadijoje. Planuojama peržiūrėti visą Joniškės kapinių tvorą, rinkti projektą, kad būtų įrengta vientisa graži tvora. Tai yra laikinas sprendimas, padėsiantis apsaugoti gyventojų turtą ir pačius gyventojus nuo galimo staigaus tvoros griūvimo. Nuolatinės tvoros klausimas bus, be abejonės, derinamas su gyventojais“, – kalbėjo patarėja.

Tvoros įrengimo darbus planuojama baigti per du mėnesius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SS

SS portretas
Praėjo du mėnesiai, žadėtos nepermatomos tvoros taip ir nesimato. Svarbiausia pažadėti, tokia jau Klaipėdos miesto savivaldybė etiketė.

Aš portretas
O kaip ten gyvenamieji namai atsirado, jei sklypų paskirtys žemės ūkio-sodams?

T

T portretas
Visai geras vaizdas, man patinka.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių