Per Kalėdas nušvis senoji Gargždų parko dalis

  • Teksto dydis:

Šiais metais prasidėję Gargždų parko antrojo etapo darbai jau įgyvendinti beveik 80 proc. Rangovas dar šiais metais turėtų užbaigti montuoti šviestuvus, įrengti tualetą bei sumontuoti senuosius laiptus į slėnį. Likusius darbus – naujųjų laiptų apdailą, žemės darbus, žolės atsodinimą aplink juos – planuoja užbaigti kitąmet, kai tik leis oro sąlygos.

Pavasarį parke prasidėję darbai tęsiasi iki šiol. Per daugiau nei pusmetį buvo įgyvendinta išties nemažai. Įrengti Šeimos ir Istorijos takai su asfalto danga ir skaldyto granito trinkelių apvadu, išasfaltuotas takas, jungiantis Šeimos ir Kultūros takus vakarinėje parko dalyje šalia sporto įrenginių. Skaldele padengti jau praminti takai.

Taip pat visose numatytose vietose pakloti elektros tinklai ir pastatytos atramos būsimiems šviestuvams. Juos rangovas planuoja montuoti jau artimiausi metu ir žada, kad iki Kalėdų senoji parko dalis jau bus apšviesta lankytojams. Šiemet bus baigti montuoti ir senieji laiptai į slėnį bei pakeistas tiltelis per upelį.

Įrangos montavimo darbai netrukus prasidės ir parke stovinčiame sanitariniame konteineryje, iki jo jau atvestas vandentiekis ir nuotekų tinklai. Kitais metais įvairiems renginiams jau bus galima naudotis ir pastatytu amfiteatru su betoninės liejamos formos suolais ir tarpuose apželdinta plastikinio korio danga.

Iš viso šiuo metu įgyvendinta beveik 80 proc. visų numatytų darbų, tačiau rangovas, kaip žadėjo, šiemet visko nespės užbaigti. Nors naujieji laiptai ir išbetonuoti, tačiau dėl oro sąlygų rangovas negalės atlikti jų apdailos darbų ir sutvarkyti žemės aplink. Taip pat nebus sumontuoti įrenginiai vaikų žaidimo aikštelėje bei mažosios architektūros elementai – suoliukai, šiukšliadėžės. Pasak rangovo, taip atsitiko dėl sutrikusių tiekimo grandinių, įrenginiai užsakyti, bet nespėjo atkeliauti. Juos planuojama pastatyti pavasarį.

Pirmuoju parko tvarkymo etapu buvo išvalyti viršutinėje jo dalyje esantys krūmynai, pašalinti seni ir pasodinti nauji medžiai, krūmai, sutvarkyti želdiniai. Minijos slėnyje buvo įrengti nauji pažintiniai takai, kuriais galima pasiekti vadinamąjį „karvių pliažą“. Lankytojų patogumui išvalyta Minijos pakrantė, gruntas, atvežtas naujas smėlis, įrengti suolai-gultai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lida

Lida portretas
O kad visi apacioj sodinti medziai nudziuvo niekas neatsakys?kaip visad kaltu nera,pinigai istratinti vejais
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių