Kam priklauso paviljonas?

Šalia Lėbartų kapinių stotelės esančiame laukimo paviljone akis bado šiukšlės ir pernykščiai lapai. Vienai gyventojai trūko kantrybė, ji nutarė išsiaiškinti, kas atsakingas už šios aplinkos nepriežiūrą.

Dalia S. teigė jau visą pavasarį kovojanti už tai, kad pagaliau būtų sutvarkyta aplinka. Tačiau jokioms atsakingoms institucijoms, anot jos, ta netvarka netrukdo.

„Aš į Lėbartų kapines važiuoju dažnai. Praeitais metais po kelio remonto liko sulaužyti suoliukai, dabar ten lentos bet kaip sudėtos, nors būtų galima įeiti į paviljoną ir atsisėsti. Nuo pernai net lapai negrėbti, pilna šiukšlių, popierių“, – pasibaisėjo D. S.

Norėdama išspręsti problemą, moteris kreipėsi į Klaipėdos savivaldybės atstovus, atsakingus už kapų priežiūrą. Šie ją patikino, kad Klaipėdos miestas iš Klaipėdos rajono nuomojasi žemę kapinėms, o stotelė jiems nepriklauso, todėl jie nesiruošia jos tvarkyti.

Nuo pernai net lapai negrėbti, pilna šiukšlių, popierių.

Taip pat gyventoja skambino į Klaipėdos rajono savivaldybę, jos atstovai pažymėjo, kad susisieks su Dovilų seniūnija. Tačiau netrukus informavo, kad ir Dovilų seniūnijai stotelė nepriklausanti, ji yra bendrovės „Kelių priežiūra“.

„Paskambinau jiems, bet norėjosi verkti arba pasiimti šluotą ir viską sutvarkyti. Bet to nedarysiu iš principo. Kol pati dirbau, pas mane į darbo vietą niekas niekada nebuvo atėjęs organizuoti talkos. Apmaudu dėl tokio elgesio“, – skundėsi gyventoja.

Įmonės „Kelių priežiūra“ Vakarų regiono Klaipėdos kelių tarnybos vadovas Vitalijus Taščenka paaiškino, kad kol nesibaigė remonto darbai, už tvarką atsakingas rangovas – įmonė „Eurovia“.

„Tiksliai nepasakysiu, bet nuo praeitų metų, galbūt nuo spalio, statybvietė yra perduota rangovui, kuris remontuoja tą kelią, tad jam ir priklauso ir žolę aplinkui nupjauti, ir šiukšles susirinkti. Darbų yra nepabaigę, statybvietės nėra perdavę, tad kol kas jie turėtų sutvarkyti“, – sakė V. Taščenka.

Tačiau „Eurovia“ atstovai tikino priešingai.

„Eurovia Lietuva“ visus darbus kelyje Nr. 2202 Klaipėda–Veiviržėnai–Endriejavas vykdė pagal pateiktą projektą. Objekte visi fiziniai darbai yra baigti ir atlikti pagal suderintą su Užsakovu projektą. Jūsų minima stotelė nepatenka į AB „Eurovia Lietuva“ vykdomų darbų apimtis ir ribas“, – informavo „Eurovia“ Komunikacijos specialistė Ineta Adomonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tas pavilijonas tai tragedija viduje smirda slapimu ir ismatu pilna nes nera doru tuoletu reikia nugriauti ta pavilijona ir pastatyti normalu kad zmonem butu kur nuo vejo lietaus pasislepti ar pagyvene zmones turetu kur atsisesti juk dabar ten neimanoma ieiti i tokia smarve ir betvarke

Špokas

Špokas portretas
Dabartinė kapinių vedėja patarėja tikrai sėdi ne ant savo kėdės reikėtų pakeisti poziciją ir savo požiūrį į aplinką ir visuomenę.

Ponia

Ponia portretas
Čia tai nieko.vat Dituvoje kokia autobusų stotelė tai kažkas baisaus .grafiko nėra sąvartynas .šiukšlių kalnai kelių metų .
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių