Karių atminimui – labdaros renginys uostamiestyje

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pritarė idėjai dalyvauti labdaros renginyje "In Memoriam".

Pirmadienį Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės Klaipėdos regiono karininkų šeimų moterų draugijos atstovės, susitikusios su meru, pasiūlė idėją – organizuoti bėgimą, kurio metu bus renkamos lėšos mirusių Lietuvos kariuomenės karių šeimoms paremti.

Renginio idėja gimė prisiminus 2015-ųjų įvykį, kai jaunas karininkas žuvo Lietuvos kariuomenės maratono varžybų metu.

Karininkų šeimų draugijos narės birutietės teigė, kad šis renginys bus skirtas pagarbai visiems per metus įvairiomis aplinkybėmis mirusiems ar žuvusiems Lietuvos kariuomenės kariams išreikšti.

Klaipėdos savivaldybės interneto svetainė paskelbė 14 mirusių karininkų pavardžių, juos raginama prisiminti bėgant pasirinktą distanciją.

Renginio idėjai meras noriai pritarė ir paragino klaipėdiečius dalyvauti.

"Aš iš tikrųjų palaikau idėją ir kviečiu klaipėdiečius jungtis prie jos. Tai labai kilni ir graži idėja, kurioje nereikia specialių trasų ar kažkokių sportinių rezultatų. Tiesiog susipažinti, dalyvauti ir, jeigu kiltų noras, pagal galimybes paremti mirusių karių šeimas. Tai būtų labai gražu", – sakė V.Grubliauskas.

Renginio metu dalyviai galės bėgti pasirinktą distanciją – vieną, tris arba šešis kilometrus. Norintys bėgs ir ilgesnes trasas.

Bėgime kviečiami dalyvauti įvairaus amžiaus žmonės iš visos Lietuvos. Kad pasirinktą atstumą įveikti būtų smagiau, siūloma pasikviesti šeimos narius, kaimynus ar draugus.

Bėgimo trasa – nenustatyta. Bėgimo vietą ir laiką siūloma organizuoti savarankiškai, esant bet kuriame Lietuvos ar užsienio mieste.

Taip pat raginama bėgant nusifotografuoti, įkelti nuotrauką į socialinius tinklus ir pažymėti grotažyme #InMemoriam.

Surinktos lėšos bus perduodamos mirusių karių šeimoms ir artimiesiems.

Per anksti išėjusių karininkų atminimo renginys vyks spalio 22–24 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių