Kauno merą sudeginti ant laužo siūlęs kunigas bausmės išvengs?

Kauno merą Visvaldą Matijošaitį sudeginti ant laužo siūlęs Kretingos pranciškonų vikaras Rolandas Taučius turėtų išvengti bylos už neapykantos kurstymą.

Po pasisakymo – skundas

Kretingos policijos komisariatas, gavęs skundą dėl viešų kunigo pasisakymų, susisiekė su juo pačiu ir įvertino žodžius apie Kauno merą.

Kretingoje įsikūrusio mažesniųjų brolių ordino Lietuvos Šv. Kazimiero provincijos Kretingos Apreiškimo vienuolyno vikaras R. Taučius ką tik buvo perkeltas į Kauno Šv. Jurgio vienuolyną, kur paskirtas eiti Kauno regiono OFS brolijos dvasinio asistento pareigas.

R. Taučius policijos dėmesio sulaukė pirmojo rinkimų turo metu, kai internete įsivėlė į diskusiją feisbuke po viena publikacija apie Kauno merą V. Matijošaitį.

Šimtai internautų, laukdami rinkimų preliminarių rezultatų, pliekėsi socialiniame tinkle dėl kandidatūrų į merus.

Kauniečiai stojo mūru už savo merą, o R. Taučius parašė, kad jam gėda dėl jo. Palaikantieji V. Matijošaitį puolė piktintis.

„Man geriausias siūlymas jį sudeginti ant XIII a. laužo“, – internete parašė R. Taučius.

Tada kunigas sulaukė replikos, kad bažnyčios tarnai deginimais ant laužo tik atstūmė tikinčiuosius nuo Dievo.

Kita internautė stebėjosi tokiais tikinčio žmogaus pasisakymais.

„Tikintis žmogus, o mintys kaip nacionalisto-inkvizitoriaus, melskitės ir atgailaukite“, – kunigui drėbė viena internautė.

Arūnas Pužauskas. Policijos nuotr.

Tyrimo nepradės

Policija netrukus sulaukė skundo dėl nesantaikos kurstymo, apie realius grasinimus merui nebuvo užsimenama.

Visa medžiaga ir skundas buvo persiųsti Kretingos policijos komisariatui pagal anksčiau R. Taučiaus registruotą gyvenamąją vietą.

„Nuspręsta nepradėti ikiteisminio tyrimo. Sprendimas dėl atsisakymo pradėti ikiteisminį tyrimą perduotas prokurorams, kurie įvertins teisėtumą ir pagrįstumą“, – paaiškino Kretingos policijos komisariato viršininkas Arūnas Pužauskas.

Tyrėjai susisiekė su R. Taučiumi ir pasiteiravo, ką turėjo omenyje rašydamas komentarą.

„Situacija paaiškėjo esanti šiek tiek kitokia. Skaitydami žodžius juk neįžvelgiame intonacijos ar visų niuansų“, – tikino A. Pužauskas.

Kunigas tyrėjams aiškino, kad ne tiesiogiai merui, o komentatoriams buvo adresuotas jo pasisakymas.

„Kitų pasisakymai buvo kur kas griežtesni. Jis aiškino, kad kreipėsi į komentatorius, sakydamas, jog tai jie elgiasi taip, lyg gyventų tais laikais, kai žmonės buvo deginami ant laužo“, – pasakojo A. Pužauskas.

Šiaip sau rašinėti, tik tam, kad rašinėtum, manyčiau, neverta.

Siūlė elgtis santūriau

Bendraudamas su žurnalistais R. Taučius aiškino, kad jo pasisakyme nebuvo jokių realių grasinimų, nukreiptų į Kauno merą, tačiau kretingiškis pripažino, jog kritiškai vertina kai kuriuos jo sprendimus.

„Socialiniai tinklai tam ir yra, kad išjudintų žmones. Ne, nesu nusistatęs prieš Kauno merą. Aš tiesiog mėgstu „pašpilkuoti“, – tikino kunigas.

Vikaras aiškino, kad yra pilietiškas žmogus, savo poziciją turi ir rinkimų klausimais.

„Koks tai politikas, matyti, kaip jis dirba. O į tai, kad meras nenutraukė verslo ryšių su Rusija, ne tik aš, bet ir Kauno jaunesni gyventojai kritiškai žiūri. Sakyčiau, net neigiamai vertina. Kiekvienas žmogus turi teisę į savo nuomonę, turi teisę vertinti“, – kalbėjo R. Taučius.

Kretingos policijos komisariato viršininkas A. Pužauskas priminė, kad socialiniuose tinkluose ir internete gyventojai turėtų elgtis santūriau.

„Vertėtų vengti dviprasmybių. Komentuoti reikėtų tik tada, kai nuomonė yra reikalinga, kai jau visi beprotiškai laukia tos nuomonės. Pirmiausia reikia būti tam tikros srities specialistu, kad ta nuomonė būtų svari. Šiaip sau rašinėti, tik tam, kad rašinėtum, manyčiau, neverta. Tokių dalykų reikėtų vengti. O ypač reikia stengtis susilaikyti nuo mėtymosi tam tikrais kaltinimais“, – akcentavo A. Pužauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valdas petrauskas

valdas petrauskas portretas
kai dirbau Vičiūnų įmonėj Baltic fish export, buvau užėjes į antrą aukštą kur sėdi administracija ir dirikas, tai ten teko nugirsti kaip general direktorius Virginijus Kancleris ir cecho vadovė Ingrida Krikščiūnienė pašnibždom kalbejosi apie Matijošaičio žmonos nužudymą, sakė kad Matijošairtis garantuotai nustūmė ją nuo laiptū, o įkalčius jam padėjo sunaikinti jo geri draugeliai iš policijos - tuometinis Kauno VPK vadas Algirdas Kaminskas, už banditizmą policijoje jau atleistas Darius Žukauskas, Tomas Rinkevičius, Nemuno PK vadovė Jolita Dockienė, viskam vadovavo tuometinis generalinis komisaras Skvernelis. Ir visa tai girdėjau iš Kanclerio ir Krikščiūnienės. Siaubas kazkoks, nužudai žmoną ir sėdi sau žvengi mero kėdėj - jokios atsakomybes.

Anonimas

Anonimas portretas
Su tavim, broli Rolandai!!!!

:DDD

:DDD portretas
Tam pseudokunigėliui turbūt pseudokomikas Shurajevas patarnauja? Gal ten kokia velnio sekta?
VISI KOMENTARAI 147

Galerijos

Daugiau straipsnių