Kelionių gidas: penkios vietos aplink Klaipėdą

Vasara tebelepina geru oru, tad norisi keliauti ir džiaugtis įspūdžiais. Visa tai padaryti galima ne tik užsienyje, bet ir Lietuvoje. Jei kyla klausimas, kur vykti ir ką vertėtų aplankyti, štai kelios lankytinos vietos aplink Klaipėdą.

Į Ventės ragą

Ventės ragas – pusiasalis, įsikūręs prie Kuršių marių, į pietus nuo Ventės gyvenvietės, kurią ypač mėgsta savaitgaliais lankyti klaipėdiečiai.

Labiausiai ši vieta žinoma dėl praskrendančių paukščių žiedavimo stoties ir 250 m ilgio molo.

Šiame pusiasalyje galima aplankyti žiedavimo stotį, muziejų ir lankytojų centrą, kuriame galima susipažinti su paukščių žiedavimo istorija ir tyrimais.

Taip pat galima išsinuomoti dviračius, užlipti į raudonų plytų 11 m aukščio švyturį ir grožėtis atsiveriančia nuostabia Kuršių marių panorama.

Veiklos ir nuostabių vaizdų lankytojams tikrai netrūks.

Kviečia Rusnės sala

Rusnė – miestelis, įsikūręs Nemuno deltoje, tarp Atmatos ir Skirvytės upių.

Ypatinga šios vietos savybė ta, jog miestelis įsikūrė saloje, kuri yra didžiausia Lietuvoje. Rusnę galima pasiekti tiltu per Atmatą arba keliu per Šilutę.

Miestelis iki šiol dažnai būdavo užtvindomas potvynių, todėl nuo jų apsisaugoti yra pastatyti pylimai, įrengta polderių sistema su vandens kėlimo stotimis.

Ypatinga: Rusnė – didžiausia sala Lietuvoje. (Neringos Dvarionaitės nuotr.)

Atvykusieji turi galimybę apsilankyti Uostadvario švyturyje, iš kurio atsiveria puiki Rusnės ir Minijos apylinkių panorama.

Greta švyturio yra įrengtas modernus Uostadvario uostas, kuriame galima išsinuomoti laivų, burlaivių, katerių, valčių, tad norintieji susipažinti su vandens keliais yra visada laukiami.

Drevernos uostas

Dreverna – senas žvejų kaimas, įsikūręs prie Kuršių marių ir Drevernos upės.

Atvykus čia galima grožėtis atsiveriančia Kuršių marių panorama, laivelių ir jachtų uostu ir supančia gamta.

Drevernoje lankytojai gali užlipti į 15 m aukščio Drevernos apžvalgos bokštą ir stebėti marias.

Žvejų vieta: Dreverna vilioja žūklės ir ramybės prie vandens mėgėjus. (Neringos Dvarionaitės nuotr.)

Galima apsilankyti trijų žvaigždučių kempinge, kuriame yra namelių, palapinių ir kemperių. Taip pat lankytojai gali pasinaudoti vandens dviračių, katerių, valčių, baidarių ir kanojų nuomos punktais.

Drevernoje veikia ir aitvaravimo mokykla, galima net persikelti į kitą Kuršių marių pusę. Veiklos ir nuostabių vaizdų čia tikrai netrūksta.

Buriavimo centras Svencelėje

Svencelė – netoli Drevernos, Pamario regione įsikūręs kaimelis, iš kurio atsiveria vaizdas į Kuršių marias ir pajūrio smėlio kopas.

Į šį kaimelį nuo pavasario iki rudens plūsta vandens sporto mėgėjai. Būtent čia vyrauja didesni vėjai nei bet kur kitur Lietuvos pajūryje, todėl žmonės, norintys išbandyti jėgos aitvarus, vandenlentes ar burlentes, turi tam galimybę įkurtame rekreaciniame komplekse.

Vandenys: Svencelė – vieta, puikiai tinkanti vandens pramogoms. (Neringos Dvarionaitės nuotr.)

Atvykusieji gali ne tik mėgautis vandens sportu, bet ir apsistoti sodybose, nameliuose ar jėgos aitvarų ir buriavimo centre.

Prie marių laukia Kintai

Kintai – miestelis Šilutės rajone, ant Kuršių marių pakrantės.

Kintuose lankytojai gali aplankyti Nemuno deltos regioninį parką, Kintų mišką ir Kintų botanikos draustinį. Taip pat ten yra gausu žuvų prekyviečių, žvejybos vietų, poilsio namelių ir sodybų, kavinių ir stovyklaviečių.

Rekordas: Kintai didžiuojasi antra pagal aukštį tuja Europoje. (Neringos Dvarionaitės nuotr.)

Tikriausiai didžiausias Kintų pasididžiavimas – apie 18 m aukščio ir 12 m pločio tuja, kuri yra antroji pagal aukštį Europoje.

Kintai užburia savo gamta, žuvų patiekalais bei aplinkinių miškų grožiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neaplink

Neaplink portretas
Visos šios vietos viena kryptim nuo Klaipedos, žodis aplink turi visai kirą reikšmę.

Gal pries

Gal pries portretas
Kvieciant aplankyti bent pagrindinius kelius isasfaltuotumete. Is Kintu i Svencele ar i Minges kaima dviraciu neimanoma vaziuoti, taip pat baisus zvyrkelis ir palei Vilhelmo kanala.

14 klipčius

14 klipčius portretas
Rimpiške ar buvo Rumpischken ar Rumpechen?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių