Klaipėda toliau stiprina ryšius: mieste – svečiai iš Švedijos

Uostamiestis toliau stiprina ryšius su Švedija. Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas susitiko su Švedijos Karalystės ambasadore Inger Buxton.

Vizito metu buvo sutarta dėl siekio organizuoti europinio lygio konferenciją žaliosios ekonomikos, ekologinių klausimų tematika.

Švedijos ambasadorės vizitas uostamiestyje – jau ne pirmasis.

Klaipėdą ir Švedijos miestą Karlskruną sieja per 30 metų trunkanti draugystė. Miestų bendradarbiavimo sutartis buvo pasirašyta 1989 m., o atnaujinta 2009-aisiais.

Šią savaitę vykusiame susitikime buvo aptarti įvairūs klausimai.

"Bendrai sutarėme, kad šiek tiek atslūgus pandeminėms bangoms sugrįšime prie aktyvaus, tiesioginio bendravimo ir susitikimo tiek Karlskrunoje, tiek Klaipėdoje. Taip pat sutarėme, kad būtų verta suorganizuoti labai rimtą praktinę, mokslinę, tarptautinę konferenciją liečiant aktualias temas, kurios svarbios Lietuvai ir Švedijai. Ekologija, alternatyvioji energetika, pamokos ir situacijos COVID-19 metu, pandemijos valdymas. Užsibrėžėme bent keturias temas ir sutarėme, kad kitais metais turbūt imsimės tokios konferencijos organizavimo. Pabrėžėme, kad svarbūs kultūriniai, sportiniai ryšiai, socialinės erdvės tiltai. Yra galimybė pasikviesti Švedijos atlikėjų ne tik į Vilnių, bet ir į Klaipėdą. Tiek dirigentų, tiek ir atskirų instrumentalistų", – pasakojo V.Grubliauskas.

Meras su ambasadore I.Buxton susitarė, kad artimiausiu metu ir vėl susitiks, bet veikiausiai virtualiai.

Atsitraukus pandemijai, bus siekiama ir gyvų susitikimų. Jų metu bus svarstomi būsimos konferencijos organizavimo klausimai.

V.Grubliauskas šmaikštavo, kad Klaipėda yra tas miestas, kuris Švedijos svečiams turėtų priminti tėvynę.

"Kai pasiilgsite Švedijos, atvažiuokite į Klaipėdą. Čia greičiausiai pajusite Gotlando salos alsavimą", – juokavo meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne į kiaulę panašus jisai.

ne į kiaulę panašus jisai. portretas
Jisai panašus į didelę riebią kiaulę, vot.

Nuomonei

Nuomonei portretas
Įdomu pats į ką panašus(-i)?

Nuomonė

Nuomonė portretas
Grubliauskas atrodo kaip didele kiaule. Gėda.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių