Klaipėda turės tris kultūros magistrus

Vakar paaiškėjo, kas šiemet bus pavadinti garbingu Klaipėdos kultūros magistro vardu. Komisija balsavo triskart ir pagaliau apsisprendė paskelbdama Klaipėdos jaunimo teatro įkūrėjo, aktoriaus ir režisieriaus Valentino Masalskio, Lietuvos Jūrų muziejaus vadovės Olgos Žalienės ir šviesios atminties menotyrininko Petro Šmito pavardes.

Klaipėdos kultūros magistras – išskirtinis Klaipėdos miesto savivaldybės įsteigtas apdovanojimas, teikiamas už nuopelnus miesto kultūrai menininkams ar kitiems kultūros darbuotojams.

Apdovanojimo regalijos – renesansinio auksinio su brangakmeniais žiedo, rasto Klaipėdos piliavietėje, tiksli replika bei magistro vardo suteikimą patvirtinantis dokumentas – Klaipėdoje teikiamos nuo 2003-ųjų metų. Šiuo iškiliu apdovanojimu jau pagerbti 40 iškiliausių Klaipėdos kultūros ir meno kūrėjų.

Šie trys žmonės yra didžiausios Klaipėdos kultūros įžymybės.

Rinktis šįkart teko iš devynių pretendentų. Be jau paskelbtųjų miesto kultūrai nusipelniusių klaipėdiečių siūlyti menininkė, grupės „Žuvies akis“ vadovė Goda Giedraitytė, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė, poetas Alfonsas Navickas, daug metų veikiančios meno galerijos „Baroti“ vadovė Andželika Baroti, Klaipėdos universiteto profesorius, humanitarinių mokslų daktaras, istorikas Vasilijus Safronovas, prodiuseris, renginių organizatorius, pedagogas Algirdas Guzauskas.

Pretendentus vertino Klaipėdos kultūros magistro vardo suteikimo komisija, kurią paprastai sudaro miesto meras, savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja bei Kultūros ir meno tarybos nariai.

„Balsavome tris kartus, nes buvo daug pretendentų. Labai džiaugiuosi, kad jau pirmą kartą balsuojant mano pasirinkimas sutapo su kultūros žmonių nuomone. Ir trečią kartą taip pat mano pasirinkimas buvo toks pat, kaip daugumos komisijos narių. Šie trys žmonės yra didžiausios Klaipėdos kultūros įžymybės“, – teigė komisijos pirmininkas Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
dar vagiu burys

jo

jo  portretas
Žalienė su Aktorium tai gal ir verta nao tas tai tikrai..

Ir niekverčiui

Ir niekverčiui  portretas
smitui susiruošė sukišt kultūros magistro varda? Jo klausyt buvo neimanoma kap kalbėdavo ne tai kad kažkap gerai vertint. Savo darbe ,,po pievas braidė" ir žiūrėjo tik kas ką nurodys ką praleist o ką ne Kur pasirašyt o kur ne Kas susidųrė tas tikrai žino Prekybininkas.Ir dailės mokykloj ji laikė nors tokiu elgesiu ir pavyzdžiu jis vaikam galėjo nešti tik žalą ,,Menotyrininkas" bl Tikras storžievis cinikas su pilna burna šlykštalų. Nesupratau už ka ji neišpirdolino von iš visur kol gyvas buvo. Neatsirado teisingo valdančiojo ar už pečių turėjo galingą leteną?Nesuprantu ir dabar kodėl reik dar ir tep pagerbt? Turbūt giminės nori tokiu pat niekverčiu snobu lygyje isilaikyt tai pramušė šitą pažymėjima Korupcija kartu su šitu nenumirė Čia mano nuomonė. Ir aš žinau ką šneku
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių