Klaipėdiečiai būsto šildymo kompensacijų link – vingiuotais keliais

Šildymo sezono pradžia atnešė rūpesčių skurdžiau gyvenantiems klaipėdiečiams. Uostamiesčio savivaldybė, atsižvelgdama į augančias šilumos kainas, ragina kreiptis dėl būsto šildymo kompensacijų.

Pajamų apskaičiavimo svarba

Teisė pasinaudoti lengvata dėl būsto šildymo ir vandens išlaidų yra itin aktuali mažas pajamas gaunantiems klaipėdiečiams.

Kadangi laikinai nevertinamas nuosavybės teise turimas turtas, kompensacijos gavimo tikimybė – didelė.

Palengvinimas galioja dar šešis mėnesius po ekstremaliosios situacijos ir karantino pabaigos.

"Ši parama yra mažas pajamas turintiems gyventojams. Net jeigu žmogus turi du butus ar žemės sklypą, tai šiuo metu paties turto vertė nėra vertinama", – teigė Socialinių išmokų poskyrio vedėja Gina Vilimaitienė.

Siekiant gauti kompensaciją svarbu tiksliai apskaičiuoti vidutines pajamas. Iš turto gaunamos pajamos taip pat yra įskaitomos.

Tačiau nepriskaitomi vaiko pinigai, neįskaičiuojama ir dalis su darbo santykiais susijusių pajamų, nedarbo, socialinio draudimo ar darbo paieškos išmokos, priklausomai nuo šeimos sudėties ir vaikų skaičiaus.

Reikės tam tikrų dokumentų

Vis dėlto lengvatų gavėjų gali būti prašoma pateikti patikslinančius dokumentus – pajamų ir turto, banko sąskaitų išrašus bei sutartis.

Taip pat bus tikrinamos asmens buities ir gyvenimo sąlygos.

"Žmonės klaidingai supranta, kad pagal ministerijos nukreipimą turtas nevertinamas ir mes net neklausime apie turtą, bet mes visada apie turtą klausiame. Piniginės lėšos, turimos bankuose iki 580 eurų, įskaičiuojamos į pajamas, o kas virš 580 eurų – įskaičiuojama į turtą. Jeigu pajamos tampa turtu, šiuo metu jos nevertinamos, bet visa kita situacija yra vertinama", – sakė G.Vilimaitienė.

Būdai pateikti prašymą

Prašymus dėl kompensacijų galima pateikti keliais būdais – elektroniniu per Socialinės paramos šeimai informacinę sistemą "Spis" interneto svetainėje spis.lt.

Joje pateikiami nurodymai, kaip prisijungti prie sistemos ir kaip užpildyti prašymą dėl kompensacijos skyrimo.

Taip pat galima užsiregistruoti interneto svetainėje adresu registracija.klaipeda.lt.

Galima ir išankstinė registracija Socialinės paramos skyriaus padaliniuose. Kontaktiniu būdu priimami asmenys, turintys galiojantį galimybių pasą.

Negalintiems atvykti – konsultacijos teikiamos nuotoliniu būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Inesa

Inesa portretas
Užtat lieka nepanaudotų lėšų, kurias metų gale pasiskiria prie algų. Tokia motyvacija, kad pasipelnyti iš ubagų. Pasidomėkite kiek jų rangovai gauna net už nevykdomas paslaugas ir kokie butai perkamai bei kokie namukai kyla. Tokios įstaigos geri uabai, aukso kasyklos Lietuvoje. Gyvenk ir žvenk, vualia, ubagai tyli ir kariami, priprato šerti išsipūtusio viešojo sektoriaus niekinius etatus po 2000-3000 Eur algas gaunančius, o kur dar prasukos? Todėl ir ėda normalius žmones, kad tie viską žino ir supranta, užtat iš alkašu gerai prasisuka. Verda gyvenimas ir sukasi dideli pinigai, nes ubagai yra žiopliai, nežino nei teisių, per kurias su visokiais glušiais plauna pinigus tarkim galimai.... (:

Labai ,, išsamus,, paaiškinimas

Labai ,, išsamus,, paaiškinimas portretas
pirmą kartą prašančiam žmogui kompensacijos !

???

??? portretas
Kodėl dienos metu atjungiamas šildymas? Naktį mano šildymo nereikia.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių