Klaipėdiečiai šiurpsta dėl netvarkos: senamiestyje – nuorūkų salos

Senamiesčio gyventojai šiurpsta dėl netvarkos. Klaipėdiečiams akis bado nuorūkų krūvos Kepėjų gatvelėje.

Kepėjų ir Mažosios Vandens gatvių gyventojai prašo švaros senamiestyje.

"Ši vieta gausiai lankoma miesto svečių ir gyventojų. Aplink yra daugiabučiai namai, įsikūrę verslai. Šioje vietoje neišvengiame nuorūkų mėtymo. Verslai ir gyventojai jas renka patys, bet problema būtų mažesnė ir lengviau valdoma, jeigu šioje vietoje atsirastų bent viena šiukšliadėžė. Taip piliečiai bent jau turėtų galimybę nešiukšlinti savo mieste", – savivaldybės prašė gyventojai.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas priminė, kad už šiukšlinimą viešoje vietoje numatytos nuobaudos, tad patys rūkoriai turėtų nemėtyti nuorūkų po kojomis.

"O jei rūko, tegul pasivaikšto ir suranda, kur išmesti nuorūką. Kita vertus, ši vieta nėra priskiriama prie nerūkymo zonų. Nerūkoma tose vietose, kur yra įspėjamieji ženklai", – priminė L.Lapinskas.

Linas Lapinskas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nerūkymo zona paskelbti viešieji miesto pliažai.

"Nerūkymo zonos paskelbtos ir prie švietimo įstaigų. Draudžiama rūkyti prie socialinių paslaugų ir globos įstaigų. Negalima rūkyti ir bendrojo naudojimo balkonuose. Privačiuose balkonuose teks neberūkyti, jei daugiabutis paskelbiamas nerūkymo zona. Užtenka vieno gyventojo pareikšto prieštaravimo, kad būtų uždrausta rūkyti viso namo balkonuose ir terasose", – reikalavimus priminė L.Lapinskas.

Kur rūkyti, jei lyja? Turbūt jau tada reikia mesti.

Dėl rūkorių dūmų Kontrolės ir prevencijos skyrius dažnokai sulaukia skundų.

"Važiuojame, tikriname. Kartais randame. Bet dažniau ne", – pripažino skyriaus vedėjas.

Draudžiama rūkyti viešojo transporto automobilių salonuose.

"Rūkyti draudžiama ir viešojo transporto dengtose stotelėse, paviljonuose. Kur rūkyti, jei lyja? Turbūt jau tada reikia mesti", – patarė L.Lapinskas.

Jei pakelėje stovi kelio ženklas, nurodantis viešojo transporto sustojimo vietą, traukti dūmą galima.

Su rūkoriais klaipėdiečiai kovoja įvairiai. Puodžių gatvės gyventojai jau daugybę metų skundžiasi dėl dūmą pešančio jaunimo. Įspėdami, kad jų toks įprotis nedžiugina aplinkinių, gyventojai pakabino ženklą, kuriuo prašoma po langais nerūkyti.

"Vieną veikia, kito – ne. Visokių žmonių yra. Jei mandagus žmogus, gal ir sureaguos pamatęs ženklą. Kitam – nė motais", – tikino L.Lapinskas.

Šiuo metu Klaipėdoje nerūkymo zonomis paskelbta per 200 daugiabučių.

L.Lapinskas priminė, kad už rūkymą draudžiamoje vietoje numatoma nuobauda – nuo įspėjimo iki 20–50 eurų. Įkliuvus pakartotinai, gali grėsti 90 eurų bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vėtra

Vėtra portretas
Pritariu . Visas senamiestis - šiukšlynas. Nors , kažkada apie tai , kad brendame per nuorūkas rašiau , nepamenu kokiam tai atsakingam pareigūnui . Gavau solidų atsakymą , kad - "nuorūkos nėra šiukšlės". Po savaitgalio prie naktinių barų , ne tik nuorūkų kilimai , bet ir stiklo duženos , skrandžio turinys. ... Kelis kartus per metus pravažiuoja valymo mašina , bet "valo" tik gatves , o šaligatvius tik vėjas ir lietus. Kai kiekvieną dieną eini tuo pačiu maršrutu , matai kelis mėnesius tas pačias šiukšles tose pačiose vietose.

patikslinimas

patikslinimas portretas
Pavadinime netikslumas siurpsta žurnalistai.

nord

nord portretas
Sukilėliu gatvė baisu ..., senamiesti niekur tokio apleisto neteko dar matyt !
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių