Klaipėdiečiai suskubo dovanoti viltį

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje, tarsi įprastą prekę, galima įsigyti viltį. Šeštadienį Klaipėdos „Akropolyje“ duris atvėrė Lietuvos Raudonojo Kryžiaus „Vilties“ parduotuvė, į atidarymo renginį sutraukusi būrį klaipėdiečių ir miesto svečių. Parduotuvė unikali tuo, kad vienintelė joje parduodama prekė yra viltis. Už ją gautos lėšos atiteks Raudonojo Kryžiaus remiamoms, viltį žmonėms grąžinančioms iniciatyvoms.

„Tenka pripažinti, kad šiuolaikiniame pasaulyje Kalėdos dažnai praranda savo tikrąją – sielos ir naujai užgimusios vilties šventės – prasmę. Todėl labai džiaugiuosi ir sveikinu kiekvieną naują iniciatyvą, skatinančią mus grįžti prie tikrųjų Kalėdų ištakų bei suteikti naują viltį jos stokojantiems žmonėms“, – teigė Klaipėdos miesto mero pavaduotoja Judita Simonačiūtė.

Parduotuvės atidarymu uostamiestyje džiaugėsi ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus generalinė sekretorė Gintarė Guzevičiūtė.

„Pirmąją parduotuvę praėjusią savaitę atidarėme Vilniuje ir pamatėme, kad žmonės nėra abejingi. Pardavėme daugybę vilčių, o tai reiškia, kad visi drauge jau prisidėjome prie to, kad Raudonojo Kryžiaus globojamiems žmonėms rytojaus diena būtų šviesesnė. Džiaugiuosi, kad galime šį stebuklą – įsigyti viltį – suteikti ir uostamiesčio gyventojams. Pirkdami viltį žmonės išeina tuščiomis rankomis, tačiau pilna širdimi“, – kalbėjo Lietuvos Raudonojo Kryžiaus generalinė sekretorė Gintarė Guzevičiūtė.

Pirmąją viltį duris tik ką atvėrusioje išskirtinėje parduotuvėje įsigijo miesto mero pavaduotoja J.Simonavičiūtė. Moteris atskleidė, kad pirko orios senatvės viltį. Vėliau jos pavyzdžiu pasekė Klaipėdos „Akropolio“ valdytojas Ovidijus Zibalis ir būrys į eilę išsirikiavusių klaipėdiečių.

„Labai džiaugiuosi, kad ir mes, „Akropolio“ darbuotojai, ir visi klaipėdiečiai turime galimybę prisidėti prie šios gražios idėjos įgyvendinimo ir padaryti tai, ko nedarėme anksčiau – nepažįstamajam padovanoti viltį. Iš asmeninės patirties galiu pasakyti, kad įsigijęs viltį, gauni tik gražią pakuotę, bylojančią apie prekę, tačiau širdyje jautiesi labai turtingas“, – sakė Klaipėdos „Akropolio“ valdytojas Ovidijus Zibalis. 

„Vilties“ parduotuvėje galima nusipirkti S, M ar L dydžio viltis ir už 5, 10 ar 15 eurų prisidėti prie jų išsipildymo. Lankytojai kviečiami orios senatvės viltį suteikti Raudonojo Kryžiaus slaugomiems vienišiems seneliams, saugios vaikystės viltį padovanoti prieglobstį nuo karo Lietuvoje radusioms šeimoms su vaikais.

Pirkdami išgelbėtos gyvybės viltį, lankytojai gali prisidėti prie organizacijos įgyvendinamos pirmosios pagalbos mokymų programos, kuria siekiama, kad daugiau žmonių mokėtų teikti pirmąją pagalbą nutikus nelaimei.

Klaipėdoje Raudonojo Kryžiaus „Vilties“ parduotuvė veiks savaitę, iki gruodžio 9 d. Vėliau parduotuvė persikels į Šiaulių ir Kauno „Akropolius“, kur taip pat veiks po savaitę, iki gruodžio 23 d.

Pirmoji „Vilties“ parduotuvė buvo atidarytą prieš savaitę, praėjusį šeštadienį, Vilniaus „Akropolyje“, kur sulaukė didelio visuomenės susidomėjimo ir įsitraukimo, o vilčių pardavimai maloniai nustebino ir pradžiugino Lietuvos Raudonojo Kryžiaus darbuotojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių