Klaipėdoje veikiančių socialinių įstaigų vadovai nori didesnių algų

Klaipėdoje veikiančių socialinių įstaigų vadovai nori didesnių algų. Apie tai jie kalbėjosi su Klaipėdos mero pavaduotoju Arvydu Cesiuliu. Ar viršininkams atlyginimai kils, galutinį sprendimą priims miesto meras.

Nuotolinį susitikimą su vicemeru inicijavo savo algomis nepatenkinti vadovai. A.Cesiulis tikino, kad jų algos, lyginant su švietimo įstaigų vadovų atlyginimais, yra nedidelės. Pasikeitus įstatymams, socialinėms įstaigoms vadovaujantys asmenys paprašė perskaičiuoti koeficientus, kurie taikomi skaičiuojant atlygį už darbą.

"Radome bendrą kalbą, supratome, kad tikrai reikia imtis atitinkamų žingsnių. Tai buvo neoficialus vadovų noras pabendrauti. Dalyvavo savivaldybės administracijos Teisės skyriaus žmonės, merijos teisės vyriausioji patarėja. Prašymą išgirdome, tačiau jokių konkrečių sutarimų nebuvo ir negalėjo būti, kadangi pirmiausia reikia atlikti skaičiavimus, įsivertinti, ar savivaldybė turi finansines galimybes didinti atlyginimus. Mes pasakėme, kad vadovų lūkesčiai yra teisėti, ieškosime būdų", – teigė vicemeras.

Radome bendrą kalbą, supratome, kad tikrai reikia imtis atitinkamų žingsnių.

Kitas proceso etapas – meras sudarys darbo grupę "Vadovų darbo santykių reguliavimo komisija", kuri turi patariamąjį balsą. Jos išvados bus pateiktos sprendimo projekte.

A.Cesliulis džiaugėsi, kad bendrą sutarimą pavyko rasti per pusvalandį.

Didesnių algų nori šešių Klaipėdoje socialines paslaugas teikiančių biudžetinių įstaigų vadovai.

Tai yra Klaipėdos miesto socialinės paramos centro, neįgaliųjų centro "Klaipėdos lakštutė", miesto šeimos ir vaiko gerovės centro, miesto globos namų, vaikų globos namų "Rytas" ir nakvynės namų vadovai.

Teigiama, kad analogiškų įstaigų Gargžduose ar Kretingoje vadovai uždirba daugiau nei klaipėdiečiai.

Viešai skelbiama, kad Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadovės darbo užmokestis yra 1 833 eurai per mėnesį, nenurodyta, ar pateiktas skaičius atskaičius mokesčius.

Klaipėdos miesto neįgaliųjų centro "Klaipėdos lakštutė" vadovės darbo užmokestis – 2 008 eurai iki mokesčių.

Prašymą išgirdome, tačiau jokių konkrečių sutarimų nebuvo ir negalėjo būti, kadangi pirmiausia reikia atlikti skaičiavimus, įsivertinti, ar savivaldybė turi finansines galimybes didinti atlyginimus.

Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centro tinklalapis tvarkomas, skelbiami tik įmonės rekvizitai. Kitas tinklalapis skelbia tik vidutinį įstaigos darbuotojų atlyginimą – 1 547 eurai per mėnesį. Ar tai yra alga atskaičius mokesčius, nenurodoma.

Klaipėdos miesto nakvynės namų vadovai antrąjį šių metų ketvirtį gaudavo 2 297 eurus, neatskaičius mokesčių.

Klaipėdos miesto vaikų globos namų "Rytas" vadovės atlyginimas įstaigos tinklalapyje nenurodomas. Ataskaitoje teigiama, kad administracijos darbuotojai antrąjį šių metų ketvirtį uždirbdavo vidutiniškai 2 037 eurus, neatskaičius mokesčių.

Klaipėdos miesto globos namų tinklalapyje skelbiama, kad direktorius, neatskaičius mokesčių, per mėnesį uždirba 1 840 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Kiek žinau socialinės įstaigos priklauso savivaldybei. Arba privačioms struktūroms bet vistiek savivaldybei ;D) (,,ori senatvė", všį Klaipėds hospisas ir pan.yra savi tarp savų..:D).Bet galiu paliudyt kad kažkada ,,į lito pabaigą" girdėjau asmeniškai kai savivaldtybės tarybos finansų komiteto posėdyje buvo nutarta neįsisavintas per metus (įdomu kodėl ir kaip) socialines lėšas skirti Bastiono tilto projektams. (Vėl) ,,tipo"tik pasiskolinti :D) Nu tingiu smulkiai aiškint nors reikėtu. VISKĄ ATSIMENU. Žodžiu, tiek viešas transportas, tiek socialinė sritis Klaipėdoje turi tokius pinigus kad per metus nesugeba įsisavinti. Todėl juos reikia kažkur panaudot. Taigi, ir prireikė socialinius pinigus skirti, t.y. ,,skolinti"kitiems kažkokiems projektams.Na o tuometiniu laiku autobusistas Neniškis atidavė 400 000 Debreceno a. sutvarkymui. Ir bent už tai ačiū. Nors lieva ta aikštė gavosi:D)

Senis

Senis portretas
Padidins.

A

A portretas
lūpa nesprogs nuo norėjimo?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių