Klaipėdos autobusuose sulaikoma mažiau zuikių

Klaipėdos autobusuose penktadaliu sumažėjo keleivių, važiuojančių be bilieto. Tam įtakos turėjo nuo liepos pabaigos įsigaliojusios ženkliai didesnės baudos.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis tvirtino, jog nustatytos didesnės nuobaudos už važiavimą be bilieto padėjo išguiti „ekonominę zuikystę“, kai keleiviai vietoje to, kad pirktų bilietą, geriau mokėdavo baudas.

„Dabar ne tik 20 proc. sumažėjo pagaunamų be bilietų važiuojančių keleivių skaičius, bet ir mažiau asmenų moka baudas vietoje, o jų surenkama suma į valstybės biudžetą išaugo 10 proc.“, - tvirtino G.Neniškis.

Didesnės baudos už važiavimą be bilieto autobusais Klaipėdoje įsigaliojo nuo liepos 29 dienos. Dabar sučiuptiems zuikiams tenka pakloti nuo 60 iki 100 litų.

Keleiviui, kuriam priklauso lengvata, bet jis pamiršo namie pažymėjimą, gresia bauda nuo 20 iki 40 litų. Pagautiems sukčiams, kurie važiuoja su lengvatiniu bilietu, nors nuolaida jam nepriklauso gresia nuobauda, kaip važiuojant be bilieto.

Anksčiau Klaipėdoje už važiavimą be bilieto buvo taikomos nuo 10 iki 20 litų dydžio baudos, kai terminuotas bilietas mėnesiui vidutiniškai kainavo 70 litų.

Keleivių, važiuojančių be bilieto miesto autobusu, pagauta:

Gegužę - 1817
Birželį - 2059
Liepą - 1781
Rugpjūtį - 1221

Asmenų, mokančių baudas vietoje, skaičius:

Gegužę - 563
Birželį - 675
Liepą - 540
Rugpjūtį - 186

Sumokėta baudų vietoje:

Gegužę - 6180 litų
Birželį - 7500 litų
Liepą - 6500 litų
Rugpjūtį - 8880 litų


Šiame straipsnyje: važiavimas be bilieto

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių