Klaipėdos gimtadieniui – paroda: ką svarbu prisiminti ir kitiems pasakyti?

Trečiadienį prie Klaipėdos Karalienės Luizės jaunimo centro tvoros moksleiviai dalyvavo Lietuvos jūrų muziejaus parodos "Klaipėdai – 770. Darbų ir Žiemos uostai 1910–1939 m." atidaryme, kuris kartu skelbė ir vasaros vaikų stovyklos "Super ekstra moto grafo ultra siautulinga" pradžią.

Centro direktorius Ramūnas Kaubrys džiaugėsi atgimstančia draugyste su Jūrų muziejumi.

"Trečiadienis – diena, kai prasidėjo mūsų organizuojama vasaros stovykla, kurios pavadinimas "Super ekstra moto grafo ultra siautulinga". Tai yra Merės Popins pagrindinis burtažodis, jis gali atrakinti visus vartus į visas pasaulio įdomybes. Tai ypatinga diena ne tik tuo, kad prasideda stovykla, bet ir tuo, kad Jaunimo centro erdvės pasipuoš Jūrų muziejaus paroda. Aš labai džiaugiuosi naujai atgimstančia draugyste su Jūrų muziejumi", – sakė R.Kaubrys.

Jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė pasakojo, kad nuotraukas parodai atrinko ir specialia tvarka sudėliojo istorikas Dainius Elertas.

Istorikas uždavė vaikams klausimų, susijusių su Klaipėdos gimtadieniu, Vilniaus kaip miesto pirmuoju paminėjimu. Vaikai manė, kad seniausias Lietuvos miestas – Vilnius.

"Apie Vilnių dar kunigaikštis Gediminas nesapnavo, net kelnyčių neturėjo ir jo tėvai gimę nebuvo, kai Klaipėda kaip miestas buvo. Mano pirma žinutė – turėkite galvoje ir kitiems pasakykite: seniausias Lietuvoje miestas – Klaipėda. Aišku, jis turėjo kitą pavadinimą – Mėmelis, kuris reiškė "Nemunas". Nes buvo įsivaizduojama, kad marios yra Nemuno delta. Išvada kokia? Mūsų miestas atsirado prie marių, tuo metu įsivaizduojamo Nemuno, šalia jūros, ir pirmas dalykas, kuris jame atsirado, buvo uostas", – teigė D.Elertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai džiugu ...

Labai džiugu ... portretas
_____Mūsų miestas atsirado prie marių, tuo metu įsivaizduojamo Nemuno, šalia jūros, ir pirmas dalykas, kuris jame atsirado, buvo UOSTAS ", – teigė D.Elertas._____P.S. liberalieji "nežino " :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių