Klaipėdos ligoninės susitarė pacientų labui dirbti išvien

  • Teksto dydis:

Klaipėdos ligoninės kuria Konsultacinę tarybą dėl sveikatos priežiūros paslaugų organizavimo bei skelbia deklaraciją dėl ligoninių veiklos ir pertvarkymo Klaipėdoje.

Siekiant tinkamai pasirengti Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerijos inicijuotai sveikatos sistemos veiklos reformai, pagrįstai sveikatos priežiūros įstaigų iniciatyvomis, regioninio bendradarbiavimo modeliu bei Vyriausybės programos nuostatomis, Klaipėdos miesto daugiaprofilinių ligoninių vadovai sutarė įkurti Konsultacinę tarybą sveikatos priežiūros paslaugų organizavimui ir bendradarbiavimui. Taip siekiama dar kokybiškesnių, saugių asmens sveikatos priežiūros paslaugų gyventojams teikimo. Šių paslaugų prieinamumo gerinimas bei optimalus specializuotų paslaugų išdėstymas Klaipėdos miesto ir viso regiono ligoninėse yra pagrindinis kuriamos Konsultacinės tarybos tikslas. Susivieniję ligoninių vadovai viešai skelbia deklaraciją dėl daugiaprofilinių ligoninių veiklos ir pertvarkymo Klaipėdoje.

„Šis susitikimas – labai aiškus ženklas, kad ne skambiais pareiškimais, o konkrečiais, labai pamatuotais, dalykiškai įvertintais veiksmais reikia kalbėti apie paslaugų gerinimo siekiamybę. Nepamirštant pagrindinio akcento – viskas turi būti daroma žmogaus, klaipėdiečio, Klaipėdos regiono gyventojo paslaugų kokybės gerinimo vardan.

Klaipėda – už reformas, kurios daromos racionaliai, išmintingai ir dalykiškai, turint galvoje galutinę siekiamybę, kiek tai pagerins paslaugų kokybę pacientui. Tikiu, kad šis ženklas bus suprastas ne kaip deklaratyvus veiksmas, bet kaip labai aiškus Klaipėdos miesto pasiruošimas ir dalyvavimas siekiant konkrečių sprendimų sveikatos sistemos reformos srityje“, – sako miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Vytautas Grubliauskas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pasak Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiojo gydytojo prof. habil. dr. Vinso Janušonio, artėjančios galimos permainos, reformos visų pirma mus įgalina padaryti viską, kad per diskusijų laikotarpį nepradėtų šlubuoti tebeveikianti sistema. Kad gydymo įstaigos dirbtų įprastu ritmu, o gyventojai gautų visas jiems būtinas paslaugas. Juolab kad diskusijos apie būsimas permainas dažnai būna ne tik gilios, bet ir keliančios įtampas tiek visuomenėje, tiek atskirose socialinėse grupėse.

Inicijavus sveikatos sistemos veiklos reformą matome būtinybę dar glaudesniam bendradarbiavimui.

„Kita vertus, Klaipėdos ligoninės nuolat bendradarbiauja, keičiasi informacija, derina veiksmus kasdienėje veikloje. Tačiau Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerijai inicijavus sveikatos sistemos veiklos reformą matome būtinybę dar glaudesniam bendradarbiavimui. Tiek mes, tiek Klaipėdos bei regiono bendruomenės yra suinteresuotos siekti dar kokybiškesnių, saugių asmens sveikatos priežiūros paslaugų gyventojams teikimo. Pasirašydami šį susitarimą mes tikimės profesionaliai bei konsoliduotai pateikti savo įžvalgas bei pasiūlymus reformos iniciatoriams ir konstatuojame, kad esame pasirengę konstruktyvioms diskusijoms“, – akcentuoja V. Janušonis.

KUL nuotr.

Konsultacinę tarybą sudaro Klaipėdos universitetinės ligoninės, Klaipėdos jūrininkų ligoninės, Respublikinės Klaipėdos ligoninės, Klaipėdos vaikų ligoninės vadovai. Minėtos tarybos uždaviniai: įvertinti grėsmes ir pasirengti pacientų srautų valdymui kritinių situacijų metu; optimizuoti stacionarines aktyvaus gydymo paslaugas, siekiant sumažinti aktyvaus gydymo stacionaro lovas ir išvengiamą hospitalinį sergamumą; sukurti Klaipėdos miesto daugiaprofilinių ligoninių veiklos koordinavimo ir bendadarbiavimo modelį, vėliau, savanoriškumo principu, įsijungiant ir regiono ligoninėms; tobulinti sukurto ir įgyvendinto skubios pagalbos paslaugų teikimo pasiskirstymo modelį, sukurti visų kitų sveikatos priežiūros paslaugų pasiskirstymo planą, siekiant maksimaliai išvengti paslaugų teikimo dubliavimo Klaipėdos miesto ligoninėse; paruošti ir pasirašyti bendradarbiavimo sutartį, siekiant gerinti paciento kelią iki sveikatos priežiūros paslaugų gavimo, jį trumpinant ir derinant tarpusavyje. Taip pat stebėti ir pastoviai reaguoti bei koreguoti paslaugų teikimo pasiskirstymą, siekiant užtikrinti sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą visiems Klaipėdos ir kitų regionų gyventojams, nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos, socialinės ar ekonominės padėties.

Konsultacinė taryba savo veiklą vykdo reguliarių pasitarimų protokolų, kuriuos pasirašo visi ligoninių vadovai forma. Kiekviename pasitarime bendru susitarimu išrenkamas pirmininkaujantis, kuris moderuoja pasitarimą. Pasitarime aptariama sekančio pasitarimo darbotvarkė, vieta ir svarstomi klausimai.Visi siūlomi sprendimai priimami tik bendru sutarimu.

Konsultacinė taryba skelbia deklaraciją dėl ligoninių veiklos ir pertvarkymo Klaipėdoje:



NAUJAUSI KOMENTARAI

LAIVAS KURŠIS

LAIVAS KURŠIS portretas
I. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj, REGATOS vietoj. II. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”. Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur Smiltynėje stovi „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”, rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį …

Patriotas uz laisve ìr tevyne !

Patriotas uz laisve ìr tevyne ! portretas
Pagaliau , super . Aciu labai uz GP :) Prasau seimo kaip ir siuliau ir didzioji dalis Lietuvos siule uzdrauskit eiti is namu zmonems be GP . Jie turetu but uzdaryti ir niekur neisleidziamu , nes jie kelia pavoju visu kitu šalies gyventoju givybems . Jie pavojingi vaikams , pagalvokite apie vaikus neskiepitas tas pats kas mires vaikas , senolis , jaunimas . Uzdrauskit , ir uzdarykit neskiepytus

LAIVAS KURŠIS

LAIVAS KURŠIS portretas
I. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj, REGATOS vietoj. II. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”. Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur Smiltynėje stovi „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”, rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… … ...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių