Klaipėdos medikų rankose – sunkiai COVID-19 serganti gimdyvė: moters būklė sunki

  • Teksto dydis:

Per mėnesį į Klaipėdos medikų rankas pateko dešimt sunkiai susirgusių nėščiųjų.

Klaipėdos universitetinės ligoninės medikai sako dar dirbantys įtemptai, bet situacija stabilizuojasi. Esą svarbiausia, kad sergančiųjų COVID-19 – nedaugėja ir itin džiugu, kad reanimacija tuštėja. Reanimacijoje dabar gydoma keturiolika žmonių – perpus mažiau nei prieš mėnesį.

„Pastarosiomis savaitėmis, gal kokios trys savaitės, nedaugėja „reanimacinių ligonių“, neperkrauti reanimaciniai skyriai, tiek mūsų, tiek kitų ligoninių. Tai yra labai gerai“, – sako Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis.

Visi gydomi reanimacijoje – neskiepyti, jauniausiam vyrui 40 metų, tarp itin sunkių ligonių – ir 41-erių gimdyvė, į ligoninę ji pateko būdama nėščia 32 savaites.

Stop kadras.

„Su aukšta temperatūra, su didžiuliu deguonies poreikiu. Mes darėme išplėstinį, kaip vadinamą online konsiliumą su Kauno klinikomis, kaip su ja elgtis, nes savaičių tik 32. Gelbėdami vaisių atlikome Cezario pjūvio operaciją, naujagimis ganėtinai sveikas, neišnešiotas, žinoma“, – apie gimdyvę pasakojo Akušerijos ir ginekologijos departamento vadovas Raimondas Šukys.

Naujagimis išvežtas į Kauno klinikas, o mama liko reanimacijoje. Jos būklė, anot medikų, yra sunki. Medikai įspėja apie COVID-19 pasekmes.

„Jeigu sakykime, pavyksta išnešioti iki galo, dėl būtent tos placentinės kraujotakos sutrikimų yra didelė tikimybė, kad vaisius atsiliks augime. Su visomis iš to išeinančiom pasekmėmis ir imuniteto stoka, ir polinkiu į tam tikras infekcines ligas, ir kitus dalykus“, – tęsia R. Šukys.

Stop kadras.

Per mėnesį sunkiai COVID-19 sergančių nėščiųjų į infekcinį skyrių pateko net dešimt, o nuo metų pradžios į ligoninę atvežtos 65 užsikrėtusios moterys.

„Palyginus su pirmąja banga, tai čia kaip diena ir naktis. Jei pirmosios bangos metu mes turėjome pavienius atvejus, tai dabar eina ištisai. Šiais metais 65 pacientės, iš tų 65 – 27 nėsčios ir 39 – gimdyvės“, – sako R. Šukys.

Visos į ligoninę patekusios moterys – neskiepytos.

„Mes turėjome per šiuos metus tris negyvagimius. Tai viduryje nėštumo žūstantis vaisius (28, 29 savaičių nėštume). Ir be jokių abejonių tai yra COVID-19 infekcija, galbūt, netiesiogiai užsikrėtęs nuo mamos, bet tai yra dėl placentinės kraujotakos sutrikimų COVID-19 pasekoje“, – dėstė medikas.

Medikai sako, kad nuo sunkios ligos komplikacijų gali gelbėti tik skiepai.

„Vienintelis tikras ir įmanomas reikalas yra skiepytis, aišku, tos moterys, kur pakliuvo šiais metais tą galėjo išsispręsti, kai nebuvo nėsčios, o galimybės tikrai šalyje buvo, skiepijo beveik visus suaugusius gyventojus. Net ir nėštumo metu skiepytis galima ir reikia“, – sako R. Šukys.

Spalio pabaigoje Kauno klinikose mirė koronavirusu sirgusi ir nepasiskiepijusi vos 23 metų gimdyvė. Kūdikis gimė sveikas, išnešiotas ir neužsikrėtęs koronavirusu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Vyresnio amziaus gimdyve tikrai buvo nepasiskiepijusi. Ir nezada. Vaikas auga sveikas ir laimingas , mama taip pat. Jei gimdyve butu anksciau issikvietusi greitaja persirgusi lengviau. Delse kol pradejo dusinti. Baigesi aciu dievui Visiems viskas gerai.

Manau.

Manau. portretas
Komentuojantiems ,nuo durnumo vaistų nėra. Bet kai papulsite į reanimaciją tai kitaip kalbėsite. Ir durnystės išlėks iš galvos.Kai visi tokie protingi ,bet jūsų pilnos ligoninės. Mirkite be to marmalo. Arba mokėkite už gydymą.

Lauris

Lauris  portretas
Taip ir yra tik mela temoka skleusti kad daug serga zmoniu neskiepitu ce yra tikras melas ligoniniu vadovybes
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių